Stairs je další z řady lekacích hororů z pohledu vlastních očí
zdroj: tisková zpráva

Stairs je další z řady lekacích hororů z pohledu vlastních očí

8. 9. 2015 13:27 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ještě nemáte dost? Zřejmě ne, protože videa z lekacích first person hororů jsou na Youtube stále velmi oblíbená. Stejně tak se jistě najde nemalá cílová skupinka, která si podobné nápory na srdce užívá. Takže nová hra Stairs od vývojářů z GreyLight Entertainment nebude mít o zájem nouzi, tím spíše, že ji na svých kanálech s předstihem propagovali přední světoví youtubeři jako PewDiePie či MarkPlier. Skoro by se mohlo zdát, že tahle hra ani nemusí být dobrá a přesto bude nesmírně populární...

Nicméně nebylo by fér Stairs odstřelovat jen proto, že boduje na poli propagace. Jde o tradiční horor, který je plný stínů. Duchů, strachu a příběhu, který během opakovaného odolávání infarktu odhalujete. Tentokrát v roli žurnalisty, který se vydává po stopách tří zdánlivě nesouvisejících osudů tří lidí – studentky Valerie, podnikatele Jamese a pastora Jeana.

Jak uvidíte z traileru, osudy vaše vyšetřování zavedou do notně zšeřelého podzemí a dolů, kde „umíraly děti.“ Samozřejmě, nějaké ty děti vás budou i děsit, vy s pomocí zápisníku a foťáku budete odhalovat příběh za trojicí osudů a u toho se pokusíte nezemřít jak herně, tak reálně na případný infarkt. Ne, že bychom to neviděli už padesátkrát, ale to de facto platí pro většinu žánrů.

Každopádně, Stairs má vážně povedenou vizuální stránku a ani ta zvuková dle všeho není k zahození. Atmosféra působí taktéž poměrně hutně a tak by se z téhle hry mohl vyklubat kousek, který osloví i náročnější fandy tohoto specifického subžánru. A nebudou ani muset dlouho čekat, hra vyjde 28. září na PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články