Shadows of Kurgansk vás v říjnu zavede do hororového světa připomínajícího S.T.A.L.K.E.R.a
zdroj: tisková zpráva

Shadows of Kurgansk vás v říjnu zavede do hororového světa připomínajícího S.T.A.L.K.E.R.a

15. 7. 2016 15:34 | Novinky | autor: Adam Homola |

Survival Shadows of Kurgansk se může minimálně na papíře zařadit po bok všech ostatních her stejného žánru, ale na druhý pohled se hra už trochu liší. Především není online, jde pouze o singleplayerovou záležitost a navrch přihazuje ještě hororové prvky v prostředí, které jako by ze S.T.A.L.K.E.R.a vypadlo.

Nechybí tu totiž ani anomálie, nebo všelijak zmutovaní nepřátelé, od lidí až po hůře popsatelná monstra. Vaším cílem je v oblasti Zone přežít tak dlouho, jak to jen půjde a ideálně se z ní ještě dostat pryč. Cestou musíte sbírat a lovit jídlo, navazovat kontakt s ostatními přeživšími a stavět menší i větší struktury pro vás i vaše zásoby.

Shadows of Kurgansk hraje velkou roli craftování a s tím související široký výběr výstroje i výzbroje, od střelných zbraní, přes dynamit, až po léčiva. Na nepřátele budete potřebovat zbraně, na anomálie zase opatrnost. Hraje se tu totiž i na příčetnost hlavního hrdiny, který může díky některým anomáliím zešílet. V lepším případě vás jen zpomalí, v horším případě vás anomálie mohou i zabít.

Pro nenáročné hráče nabízí hra casual mód, ve kterém to moc těžké mít nebudete a můžete v klidu obdivovat stylové zpracování grafiky. Na druhé straně spektra pak stojí mód Survival, v němž mají hrát zásadní roli vaše schopnosti a především trpělivost. Ta se vám sejde hlavně po setmění, protože tehdy vylézají na povrch mnohem horší stvoření a udržet si v takové situaci příčetnost bude o to těžší.

zdroj: Archiv

Pokud do té doby neumřete hlady, protože se tu počítá i s nutností konzumovat potraviny a starat se o svoji tělesnou schránku. Singleplayerová kampaň by měla dle slov tvůrců z nezávislého ruského studia Yadon vydržet na více jak 10 hodin čistého herního času. O tradiční příběhovou kampaň ale zase až tolik nepůjde a tak bude délka hra záviset spíše na vaší touze prozkoumávat velký herní svět.

Shadows of Kurgansk je nyní dostupná v rámci programu předběžného přístupu na Steamu za 15 eur a plného vydání bychom se měli dočkat 9. října na PC, Mac a Linux. Za zmínku stojí také fakt, že bychom tu hru asi neměli nebýt Gaijin inCubator. Tedy speciálního programu velkého vydavatele War Thunderu, díky kterému mohou vybraná nezávislá studia získat finanční, technologickou a vydavatelskou podporu a Yadon Studio je právě jedním z nich.

Nejnovější články