Připravte se na hry podle fantasy série Kronika Královraha od Patricka Rothfusse
zdroj: tisková zpráva

Připravte se na hry podle fantasy série Kronika Královraha od Patricka Rothfusse

5. 10. 2015 12:53 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Skoro by se dalo říci, že s adaptacemi fantasy sérií se roztrhl pytel, ale to bychom asi přeháněli. Tím spíše, že případ Kroniky Královraha od Patricka Rothfusse je specifický. Práva na povedenou a ještě nedopsanou (třetí díl vyjde snad příští rok) trilogii totiž zakoupila produkční společnost Lionsgate, která může na základě smlouvy vytvořit filmy, seriál a hry podle této série. Otázka herního zpracování však zůstává poněkud v mlze, protože herní divize Lionsgate se teprve rozjíždí.

V prvé řadě je otázka, zda vznikne naráz film, seriál a hra. Podobná strategie však byla jedním z hlavních přesvědčovacích prostředků ze strany Lionsgate, který Rothfusse zlomil. „Nikdy jsem o přímou filmovou adaptaci moc nejevil zájem. Ale Lionsgate jsou ochotní vymyslet něco nového, multiplatformní dohodu, která se týká seriálů, filmů a her. To nám dá dost prostoru před kamerou, aby měly postavy čas se opravdu vyvinout,“ vysvětluje spisovatel.

De facto to je vše, co o herní adaptaci Kvotheho ságy víme. Více však lze odtušit, když se ponoříme do hlubin internetu a podíváme se na herní divizi Lionsgate. Jejich Interactive Ventures divize, která se specializuje na hry a interaktivní zábavu, vznikla v dubnu loňského roku. V jejím čele stanul Peter Levin, který stál za úspěšným webem Nerdist, a Lionsgate zřejmě zaujaly jeho schopnosti v oblasti startování nových projektů.

Lionsgate podle všeho nebude mít vlastní vývojářské studio, spíše se postará o správu vlastních značek, případě i adaptování cizích herních značek. Levin tak stál třeba u srpnového oznámení, že Lionsgate zpracuje filmovou adaptaci Borderlands. Spolupráce by tedy měla fungovat oběma směry - zdá se, že Levin funguje primárně jako šéf expertního týmu, který dokáže zhodnocovat možnosti a potenciál v herní oblasti pro producenty Lionsgate.

Zároveň Levin říká, že se herní divize soustředí na všechny platformy, samozřejmě podle toho, co se bude společnosti hodit k jednotlivým značkám. Hovoří o mobilním i tradičním „konzolovém“ (sem je vždy započítáváno i PC) trhu, pro které může Lionsgate hry pokukovat. Ostatně, prostoru na využití populárních značek má společnost v portfoliu dost – Hunger Games, Expendables, Stmívání, Orange is the New Black, Mad Men. Většinu z nich neuvidíme ve formě velkých her, protože konverzační seriály nejsou pro herní adaptaci vhodné, ale zároveň nelze vyloučit, že se Lionsgate nepustí do práce na velké akční hře se značkou Hunger Games nebo RPG podle ságy Kronika Královraha.

Je jasné, že by hra nevznikala přímo v Lionsgate, ale spíše ve spolupráci s externím vývojářským studiem, což ne vždy dopadne dobře. Pokud jde o kvalitu případné hry, tak se ale můžeme opřít o víru, ani ne tak v Levina a Lionsgate, ale v Rothfusse a jeho požadavky na citlivé zpracování, v jehož rámci se bude moci celý příběh rozvinout, což by v případě mobilní hry spíše nešlo. Ale to už spekuluji - momentálně mohou fanoušci knižní předlohy maximálně držet palce, ať se Kvothe povede ve filmu, seriálu i hrách.

Nejnovější články