Nové DLC pro Total War: Warhammer přinese trpasličího krále a goblina Skarsnika
zdroj: Vlastní foto autora

Nové DLC pro Total War: Warhammer přinese trpasličího krále a goblina Skarsnika

14. 10. 2016 12:18 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jak Creative Assembly oznámili už dřív, Total War: Warhammer budou oživovat placenými i neplacenými přídavky s novými jednotkami, kampaněmi a unikátními vojevůdci. Rozšíření The King & The Warlord patří mezi ta placená, vyjde 20. října a bude stát 7,5 eura na Steamu. V jeho rámci se představí dva noví vojevůdci, jejich unikátní příběhové questy a řada nových jednotek.

The King & The Warlord se točí kolem ztraceného trpasličího karaku Eight Peaks. Ten padl pod nájezdem nočních goblinů a vousy jeho rozlehlé sály neviděly už pěknou řádku let. Jeden z dvou nových hrdinů, král Belegar Ironhammer, se ovšem rozhodl karak dobýt a získat tak to, co je po právu jeho. Navíc ho doprovází kvarteto duchů jeho předků – v tomto případě doslova. Čtyři hrdinové, které má k dispozici ve své kampani, mají vlastnost Ethereal se všemi bonusy, které z toho vyplývají.

Kromě toho bude mít vlastní startovní pozici a především nové jednotky. Odborníci na boj na dálku a přepady Dwarf Rangers, elitní notorici Bugman’s Rangers a nakonec Bolt Thrower, který udělá z každé větší potvory nedobrovolného dikobraza. Belegar bude mít vlastní řetězec úkolů, v němž získá svůj štít a kladivo. A nakonec je tu i nový Lord – Runelord, který je mistrem v ovládání trpasličích run a na šestém levelu získá schopnost jet do bitvy na Kovadlině zhouby.

Osobně mi ale víc sedne druhý nový legendární velitel – noční goblin Skarsnik, jemuž samozřejmě nechybí ani jeho věrný obří Squig Gobbla. Skarsnik je jeden z mála goblinů, kteří to dotáhli na pozici warlorda (byť se za něj prohlásil tak trochu sám) a kupodivu to může podpořit i solidní armádou. Pevnost Eight Peaks mu de iure sice patří, ale jak to u goblinů bývá, když se Skarsnik vydal na lov Squigů do vzdálené provincie, karak mu zabrali jiní goblini, kteří ji měli hlídat. Takže teď je Skarsnik naštvaný a jde si i s Gobblou pro svou pevnost!

zdroj: Archiv

V boji je Skarsnik solidní bojovník na blízko, ale opravdová síla spočívá ve velikosti a apetitu Gobbly, který klidně spolkne nepřátele vcelku. Jelikož Skarsnik začíná mimo své původní území, má na začátku k dispozici jen gobliní jednotky a orky bude moci verbovat až poté, co dobude zpátky karak Eight Peaks. Na gobliní jednotky má ale levnější údržbu, v boji je buffuje a akce hrdinů stojí méně a získávají za ně víc zkušeností.

K dispozici bude mít samozřejmě i nové jednotky. Především jsou tu Squigové (ti menší), jejichž stádo můžete postavit do předsunuté pozice a jsou skvělí proti pěchotě. Squigy využívá i další jednotka, Night Goblin Squig Hoppers, což jsou goblini, kteří na těchto potvorách jezdí. Skáčou. Jde o jízdu zaměřenou proti pěchotě a disponující otrávenými útoky. Nakonec jsou tu Nasty Skulkers, goblini plíživější a záludnější, než goblini obvykle bývají. Můžete je nasadit do předsunuté pozice, umí se plížit a mají bonus proti zbrojím.

Samotný karak Eight Peaks má unikátní řetězec budov, který se liší podle toho, zda jej dobude Belegar nebo Skarsnik. DLC také zahrne nové Regiments of Renown, tedy slavné jednotky a regimenty, jejichž seznam a další detaily o tomto rozšíření najdete zde. The King & The Warlord nabízí za nízkou cenu solidní porci obsahu, který nemusí oslovit jen hráče trpaslíků a orků. Já si třeba za Skarsnika rád zahraju.

Nejnovější články