Multiplayerová stříkanice Splatoon promění obrazovku v barevné peklo
zdroj: tisková zpráva

Multiplayerová stříkanice Splatoon promění obrazovku v barevné peklo

17. 6. 2014 12:48 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Étrojková „tiskovka“ Nintenda prostřednictvím scének i předvedených her jasně ukázala, a v čem je Nintendo jiné. Stručně řečeno si Nintendo jede zcela po své linii a vytváří pro své zákazníky svět naprosto jiných her a zážitků, než jaké nabízí ostatní platformy a obecně herní firmy. Multiplayerová střílečka Splatoon je toho ukázkovým příkladem, i když hovořit o střílečce je v tomto případě nepřesné. Jde spíše o multiplayerovou stříkačku, jak hru trefně zaškatulkoval Lukáš Macura v přímém přenosu z Nintendo Direct během E3.

Dva týmy o čtyřech lidech se v členitých arénách pokouší svou týmovou barvou zacákat co největší plochu. Koho barva převládá, ten vítězí a nerozhoduje ani počet „zabitých“ nepřátel. Splatoon je však díky zapojení barev více než jen přímočará multiplayerová stříkanice. Každý hráč se může ve své barvě takřka neviditelně pohybovat (jako oliheň), a když zabarví i zdi, může klidně dosáhnout na místa, kam se jinak nedá dostat.

zdroj: Archiv

Video ze Splatoon představuje základní principy názorně, stejně jako ukazuje, že hra je jiná než ostatní multiplayer akce i stylizací a specifickým „Nintendo“ humorem. Jiná však neznamená divná či nudná, ale naopak zajímavá.

Nápad s využitím barvy k likvidaci nepřátel i pohybu po mapě lze označit za vychytralý a (soudě dle videa) i plně funkční. Jde jenom o to, aby člověk po chvilce hraní nedostal ze všech těch barev nádherný záchvat epilepsie. 

Splatoon zdroj: tisková zpráva

Splatoon lze na Wii U ovládat gamepadem i klasickým ovladačem a vedle online bitev by měl ve hře fungovat i režim s boty, abyste mohli pilovat své dovednosti v obarvování mapy, likvidaci nepřátel a zjistili též, jaké zbraně a power-upy se k vašemu hernímu stylu hodí nejvíce. 

Splatoon vyjde pouze na Wii U v první polovině příštího roku.

Nejnovější články