Mobilní Assassin's Creed Identity se vrací do renesanční Itálie
zdroj: tisková zpráva

Mobilní Assassin's Creed Identity se vrací do renesanční Itálie

1. 10. 2014 15:09 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Mobilní rozšíření velkých značek většinou nepatří mezi nejzajímavější produkty, zvláště když se snaží na tabletu či telefonu imitovat principy z původní hry. Zdá se ale, že technický pokrok mílovými kroky smazává rozdíly, čehož je důkazem Assassin's Creed Identity pro iPhone a iPad od mobilní pobočky (Ubisoft) Blue Byte.

Ačkoliv je pořád vidět rozdíl mezi Identity a Assassin's Creed II, k němuž má nejblíže zasazením i obsahem, nemůžu se ubránit údivu nad grafickou kvalitou a ovladatelností mobilních her. Intuitivní šplhání po budovách, schovávání se, využívání bomb a dalších triků - všechno v Assassin's Creed Identity najdete. Ačkoliv stále trpím nedůvěrou v dotykové ovládání, je skvělé vidět hru podobného vzezření a rozsahu běžet na iPhonu nebo iPadu. Čeho se dočkáme za rok či dva?

Assassin's Creed Identity nás vrací do Itálie, tentokrát v polovině 16. století. Kromě Florencie a Monteriggioni nabídne hra i výlet do Říma a zřejmě dalších italských měst. Celkem hra nabídne šestnáct typů generovaných misí, což má za cíl usnadnit fungování hry na mobilní platformě. Jak se zdá, mapy jsou však dost velké - jen ty davy jsou holt méně početné, než ve velkých AC hrách. Assassin's Creed Identity je navíc free-to-play v plném smyslu slova, takže aplikace je sice zadarmo, ale ve hře už nakupujete za reálné peníze. Při troše štěstí půjde jen o časové zkratky a kosmetické předměty, ale to si musíme teprve ověřit.

Vzhled i vybavení asasína každopádně můžete upravovat. Další jeho vlastnosti pramení ze zvoleného povolání. Berserker je lepší v boji blízko, protože umí ochromit a zasáhnout víc nepřátel. Trickster umí mást nepřítele pomocí převleků a Shadowblade používá kouřové bomby, vrhací nože a umí prorážet brnění cíleným útokem. Hratelností cílí Assassin's Creed Identity na kratší herní seance, během nichž si splníte třeba při cestě metrem misi, vyděláte peníze, koupíte vybavení pro asasína a hru vypnete.

Dobře vypadající zážitek (v rámci mobilních her, samozřejmě) má ale svou cenu v podobě hardwarové náročnosti. Assassin's Creed Identity si zahrajete až na iPhone 5 a výš a iPad 3. Navíc hra vyžaduje minimálně iOS 7.

Jsem zvědavý, kdy se dočkáme plně funkčního mobilního portu Assassin's Creed II. Prozatím se podívejte na dvaciminutový záznam z hraní Identity. Minimálně kvůli notoricky známému hudebnímu motivu, který vás přiměje si zavzpomínat na Ezia.

Nejnovější články