Minimalistická adventura Richard & Alice se probojovala na Steam
zdroj: tisková zpráva

Minimalistická adventura Richard & Alice se probojovala na Steam

24. 4. 2014 17:30 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Pro případ, že by vás popadlo tíživé nutkání zasednout ke klasické point-and-click adventuře minimalistického ražení, můžete už brzy využit služeb titulu jménem Richard & Alice. Ač hra na GOGu i jinde vyšla již loni v únoru, až nyní se úspěšně procpala přes Steam Greenlight. "Richard & Alice je břitkým, dobře odvyprávěným příběhem o naději, zoufalství a morálce. A to nejsou přívlastky, které u her používáme zrovna často," nechala se loni slyšet recenze hry v RPS. 

Hra je produktem programátora Lewise Denbyho a hlavního scénáristy Starbound Ashtona Raze. Vypráví příběh dvojice vězňů ve futuristickém vězení - každý z nich byl uvězněn z jiných, na počátku neznámých důvodů.

"Tuhle hru jsme se rozhodli udělat, protože jsme ve hrách chtěli vidět více příběhů zaměřených na postavy. Původně jsme chtěli vyvinout jenom krátkou freewarovku, po níž bychom se posunuli zase k jinému projektu. A najednou jsme tu – vymýšlíme citace pro PR kampaň na Steamu, to je panečku něco!," okomentoval Denby v tiskovém prohlášení úspěch jejich malého výtvoru na Steamu.

Momentálně neznáme datum vydání na Steamu, můžeme to však očekávat brzy. V mezičase ale můžete vyzkoušet demo a zjistit, jestli jde o hru podle vašeho gusta.

zdroj: Archiv

Nejnovější články