Karetní trhák Hearthstone: Heroes of Warcraft vyšel i na mobilní telefony
zdroj: tisková zpráva

Karetní trhák Hearthstone: Heroes of Warcraft vyšel i na mobilní telefony

15. 4. 2015 10:31 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Stejně jako jsem před pár dny dramaticky zvolal: „Jsem ztracen!,“ když vyšel Football Manager Classic 2015 pro tablety (tedy plnokrevný Classic, ne ta Handheld „náhražka“), nyní možná podobně vzkřikne spousta lidí, která si myslela, že alespoň mimo počítač a tablet budou ušetřeni nutnosti tahat po obrazovce kartičky čekajíc na hlášku „Job's done.“ Blizzard totiž dnes vydal svůj karetní bestseller Hearthstone: Heroes of Warcraft i na mobilní telefony.

Radovat se mohou majitelé chytrých telefonů s operačními systémy iOS a Android. Blizzard mne milosrdně ušetřil, protože o Windows Phone zatím není ani slovíčko. Je otázka, zda se na WP hra vůbec objeví. První obrázky i naznačují, jak se Blizzard popasoval s problémem malého displeje. Nejsem si úplně jistý, zda už na některých telefonech s menší úhlopříčkou neriskujete bolesti hlavy od mžourání, ale pozměněný interface vypadá funkčně a chytře.

hearthstone mobil zdroj: tisková zpráva

Blizzard moudře obětoval některé části vizuálního pozlátka ve prospěch funkčnosti. Počítadlo many se změnilo na prosté číselné konstatování počtu celkových a zbylých man. Samotné obrázky z karet jsou zmenšené a naopak se zvětšila všechna důležitá čísla, tedy útok a životy minionů i hráčů. Vaše a soupeřova ruka se přesunula ze středu do pravého spodního, respektive levého horního rohu.

Co z obrázků nepoznáme, jak se s mobilním Hearthstone popasuje baterka některých mobilů, jak se zdá z reakcí některých uživatelů, starší procesory mají tendenci vysávat baterii opravdu rapidním tempem. Vzhledem k tomu, že free-to-play Hearthstone nic nestojí, můžete to otestovat sami. Hru najdete na iTunes, Google Play i Amazonu.

zdroj: youtube.com

Nejnovější články