Frozenbyte představili Nine Parchments - kooperativní fantasy akci plnou kouzel
zdroj: tisková zpráva

Frozenbyte představili Nine Parchments - kooperativní fantasy akci plnou kouzel

15. 8. 2016 17:46 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Po drobném klopýtnutí, či spíše nenaplnění potenciálu jménem Shadwen se finští Frozenbyte vrací k barevnému stylu a odlehčené fantasy stylizaci jakou měla Trine. Nine Parchments, jak se jejich nová hra jmenuje, je jako dělaná pro hraní s přáteli, protože jde v jádru o kooperační top-down akci. Tvůrci slibují, že střety budou frenetické a vaše kvarteto magických učňů se bude muset hodně ohánět, aby nepadli rukou, nohou, či jinou částí těla jednoho ze stovek monster.

Hra bude hodně stát na znovuhratelnosti, protože zde najdete rogue-like prvky a třeba i taková monstra budou procedurálně generovaná. Nejsem si úplně jistý, do jaké míry si toho stihnete všimnout, protože podle videa bude akce vážně rychlá a nikdo nebude mít daleko k předčasnému konci téhle výpravy.

Ačkoliv by se z videa zdálo, že vaši svěřenci metají pořád jedno a to samé kouzlo, ve skutečnosti počítejte s učením nových a nových kouzel, která by měla hratelnost dostatečně ozvláštnit. Do pět prvků rozdělené schopnosti obsáhnou jak klasické mířené magické střely, tak i plošná kouzla, magii postupně ukusující protivníkovy životy a prostě všechny možné formy destruktivního využití čarodějných sil.

zdroj: Archiv

Vaše magické kvarteto půjde vylepšovat i skrz předměty, které při putování naleznete a půjde si i odemknout unikátní postavy, které můžete využít v dalších výpravách. Ke hře můžete zasednou sami nebo až ve čtyřech hráčích a to v rámci lokálního i online multiplayeru. Nine Parchments vyjde příští rok na PC, PS4 a Xbox One, ale poprvé se hra pořádně představí už za pár dní na Gamescomu.

Nejnovější články