Duchovní nástupce The 7th Guest od fanoušků uspěl tam, kde původní tvůrci tvrdě narazili
zdroj: tisková zpráva

Duchovní nástupce The 7th Guest od fanoušků uspěl tam, kde původní tvůrci tvrdě narazili

13. 8. 2015 17:51 | Novinky | autor: Adam Homola |

Interaktivních adventur s hraným videem vyšlo v 90. letech hodně, ale The 7th Guest patří, společně s pokračováním The 11th Hour, mezi ty nejznámější. S ohledem na mírně kultovní statut prvně jmenované hry by se mohlo zdát, že případné pokračování či remake by byl ideální projekt pro Kickstarter, ale ani jeden ze dvou oficiálních pokusů původních tvůrců nevyšel. Do svých rukou tak museli vzít situaci fanoušci - dali hlavy dohromady, řekli si na Kickstarteru o rozumných 40 000 dolarů na fanouškovské pokračování jménem The 13th Doll a už je mají v kapse. Do konce kampaně přitom zbývá ještě 14 dnů.

The 13th Doll bude v podstatě nový The 7th Guest v bledě modrém. Nová hra vypadá velice podobně a pokud si pamatujete jedničku, můžete se těšit na velmi podobnou hratelnost. V jádru bude hra explorativní adventurou z pohledu vlastních očí se spoustou puzzlů a s tajemným příběhem, který navazuje na první hru. The 13th Doll se odehrává deset po událostech The 7th Guest, kdy se krátce po startu hry dva hlavní protagonisté rozdělí.

Hned na začátku dostanete na výběr za koho chcete hrát - jestli se vžijete do role Tada a postavíte se jeho největším obavám, nebo upřednostníte Richmonda a ponoříte se do tajemství až po uši. Hra tím pádem nabídne dva unikátní příběhy, každý s vlastními lokacemi, puzzly a vyústěním. Ve své podstatě pro dokončení hry stačí odehrání příběhu jedné postavy, ale pro kompletní zážitek vývojáři samozřejmě doporučují dohrání obou linek.

Vzhledem k tomu, že půjde o hru založenou na prozkoumávání, mají pro vás tvůrci připravená tři údajně obrovská prostředí, každé se spoustou různých místností, puzzlů a menších lokací. V nich se půjde pohybovat zcela volně, což v původně hře možné nebylo. Nebude chybět systém nápovědy, hrané filmečky a 26 nových logických puzzlů různé náročnosti. The 13th Doll běží na enginu Unity3d a má oficiální licenci od Trilobyte, držitelů práv na The 7th Guest.

zdroj: Archiv

"Ne, tohle není oficiální hra a není to kánon. Je to fanouškovská hra, kterou dělají fanoušci pro fanoušky původní hry. Od Trilobytu jsme si zajistili licenční práva, takže hru můžeme bez potíží dokončit, vydat a prodávat. Kromě toho ale od Trilobytu nemáme žádné jiné posvěcení," napsali vývojáři na Kickstarteru.

Tým začal na The 13th Doll pracovat už na podzim 2004 a práce probíhaly až do roku 2008. Jenže na hrstku studentů se ukázal být projekt příliš ambiciózní a tak všeho nechali a hru uložili k ledu. Na jaře letošního roku se k ní vrátili a začali předělávat zvuky, grafiku, animace i herní kód. Všechno totiž logicky zastaralo a tak vývojáři minimálně po technické stránce začínali prakticky na zelené louce.

Pokud se nic nezmění a všechno dobře dopadne, měl by The 13th Doll vyjít na konci letošního roku, maximálně v prvním kvartále příštího roku - pro PC, Mac a Linux. Jestliže byste chtěli vývoji The 13th Doll podpořit, stačí zamířit na Kickstarter a přihodit jim nějaký ten peníz. Anebo můžete zavítat na GOG, kde je k dostání původní The 7th Guest. Předchozí neúspěšné oficiální pokusy o oživení hry, od jiného týmu, najdete na Kickstarteru a na Crowdhoster.

Nejnovější články