Columnae: A Past Under Construction je nelineární steampunková adventura
zdroj: tisková zpráva

Columnae: A Past Under Construction je nelineární steampunková adventura

10. 9. 2015 12:08 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Poměrně depresivní atmosféru slibuje na základě prvních informací i obrázků nelineární point-and-click adventura s názvem Columnae: A Past Under Construction vyvíjená nezávislým týmem Moonburnt Studio. Hra bude zasazená do steampunkového post-apokalyptického světa, který budou moci hráči v zatím blíže nespecifikovaném datu brázdit na PC.

Příběh hry se odehrává na naší matičce Zemi, kterou postihla blíže nespecifikovaná přírodní katastrofa. Ti bohatší se uchýlili do města jménem Deus, jež na obrovských sloupech poskytuje útočiště pro majetné. Samotné betonové sloupy, na nichž pak Deus stojí, nesou právě jméno Columnae. Uvnitř těchto sloupů pak probíhá skrze stroj Machina distribuce surovin a zásob nahoru, do světa bohatých.

Ti méně šťastní pak žijí právě uvnitř těchto sloupů, či v jejich těsné blízkosti a snaží se přiživovat na tom, co ve velkém proudí vzhůru. Je jasné, že takové živobytí je patřičně náročné. Nejen že jej doprovází značná míra korupce, ale takový způsob obživy dá vytanout na povrch těm nejhorším lidským vlastnostem.

zdroj: Archiv

Autoři slibují nelineární zážitek, který zároveň bude lákat k opětovnému spuštění od začátku. K tomu bude nabádat především fakt, že hráčovy volby mají mít dopad na to, co se bude dít na dále a do jakých lokací se například dostanete. Takže budete chtít zkoušet různé metody řešení.

Zajímavě také zní informace, že vzhledem k nechronologickému uspořádání jednotlivých kapitol příběhu budou mít hráči možnost pozměnit dokonce i minulost své postavy. Prozatím další informace nemáme, ale už tenhle souhrn zní velice nadějně. Abyste pochytili ještě více z atmosféry tohoto titulu, podívejte se na trailer a pokochejte se také okolní galerií.

Nejnovější články