Codemasters oznámili GRID 2 s nadupaným enginem
zdroj: tisková zpráva

Codemasters oznámili GRID 2 s nadupaným enginem

8. 8. 2012 10:40 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Oblíbené závody GRID se dočkají tolik očekávaného druhého dílu, který si dle Codemasters bere za své posunování laťky o něco výš. Hru bude pohánět neustále se vyvíjející engine EGO Game Technology Platform, který by už měl být solidním monstrem, zvláště co se týče světelných efektů, ovládání a tedy i stylu. Tvůrci se snaží najít správné vyvážení mezi přístupným stylem, který vám nebude házet klacky pod kola, a simulací, která poskytne i nějakou tu výzvu.

zdroj: Archiv

„Základní filosofie designu GRID 2 je taková, že bereme každý závod jako postavu, ne jen hození aut na trať a následné události. Vše, co se děje ve hře má následky v dalších vteřinách, vytváří se tak blockbusterové drama, závod má pak svou osobnost“, zní z Codemasters. Nu, to je velmi květnatě řečeno, že by závody prostě měly být zajímavé a zábavné, ale proč ne.


Kariérní mód vás zavede na tři kontinenty – Severní Ameriku, Evropu a Asii a podíváte se tedy na velkou část atraktivních a slavných tratí, jako je Abú Dhabí, Paríž nebo Miami. Co se týče multiplayeru, nebude chybět propojení s RaceNet, komunitním portálem pro závody od Codemasters a samozřejmě asi všechny moderní prvky nutné ve hrách pro více hráčů. Multiplayer ale bude mít samostatný systém zkušeností a odemykání aut, oddělený od hry pro jednoho hráče.


To, že GRID 2 vypadá opravdu dobře můžete posoudit jak v traileru, který už jste asi zkoukli, tak i na prvních obrázcích. Hra vyjde v roce 2013 na PS3, X360 a PC.

Nejnovější články