Beat Cop je policejní odysea, ve které rozdáváte pokuty a řešíte falešné obvinění z vraždy
zdroj: tisková zpráva

Beat Cop je policejní odysea, ve které rozdáváte pokuty a řešíte falešné obvinění z vraždy

22. 4. 2016 14:55 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Když se na záběrech video mihne pixel-artová verze Kojaka, Magnuma nebo Columba v některé z tradičních póz těchto filmových a seriálových detektivů, je téma nového titulu Beat Cop jasné – v roli policisty vás čeká objasňování zločinů v pixelatém New Yorku. Má to ovšem jeden podstatný háček. Detektivem už hlavní postava byla a kvůli zjevně nastraženému obvinění z vraždy se dočkala degradace na pozici pochůzkáře. Smířit se ale s něčím takovým? Kdepak, krom práce řadového policisty na ulici vás v rámci nelineárního vyprávění i hratelnosti čeká rozplétání případu falešného obvinění.

Nejenom záměrně oldscholoovou, ale stylově precizní grafikou a námětem se mnohým při pohledu na trailer plný narážek a odkazů vybaví série Police Quest od Sierry. Nepatří v rámci skupiny „Něco Quest“ sice k nejpopulárnějším, k herně nejzajímavějším ale stoprocentně. A protože tvůrci z polského studia Pixel Crow nejsou v odpovědích na otázky ohledně hratelnosti Beat Cop zatím příliš sdílní, můžeme si Beat Cop kreslit po svém.

zdroj: Archiv

Nelineární rozdávání pokut

Po falešném obvinění z vraždy přišla degradace s detektiva na pochůzkáře. Takže rozdáváte pokuty za špatné parkování, špatně umístěnou značku, sjeté pneumatiky nebo nefunkční světla. Jak je vidět na ukázkách ze hry, máte k dispozici i pouta pro nepoddajné zlobivce, a občas vytáhnete i pistoli.

Součástí rozhraní je také vysílačka, abyste měli jak dostávat rozkazy, ale podstatné je, že tvůrci slibují nelineární průběh hry a více konců. Vedle práce poldy totiž sbíráte indicie, řešíte hádanky a postupně zjišťujete, kdo a proč na vás obvinění z vraždy narafičil. Komu jste stáli v cestě? Byla to mafie? Byli to nadřízení, páchající sami zločin? Těžko říct, ale určitě dojde i na situace, kdy půjde o život.

Hodný polda, zlý polda

Nejenom způsob řešení situací (ať už těch na pokutu, nebo na život) bude na hráči, stejně jako způsob sebeprezentace. Jestli si zahrajete na hodného, nebo zlého poldu, je na vás, údajně. Jestli přijdete k důkazům oficiální a čistou cestou, nebo je získáte díky spolupráci s mafií, bude též na vás. Alespoň podle tvůrců a mála informací, které zatím nabízí.

Chce se říci, že Beat Cop je zatím samý styl a žádná konkrétní náplň, ale jisté indicie tu přeci jenom jsou, jak vidíte. Než navíc dojde v průběhu tohoto roku k vydání pro Windows, Mac a Linux, tak se bližší informace určitě dozvíme. Já o ně zájem rozhodně mám. Police Questy patří mezi mé oblíbené hry a styl zpracování mi nesmírně vyhovuje. A navíc jsou ve hře koblihy, bez kterých by v rámci správného klišé neudělal žádný americký policista ani krok.

Nejnovější články