Adventura Californium skrývá pod barevnou grafikou příběh inspirovaný dílem Philipa K. Dicka
zdroj: tisková zpráva

Adventura Californium skrývá pod barevnou grafikou příběh inspirovaný dílem Philipa K. Dicka

16. 11. 2015 14:55 | Novinky | autor: Adam Homola |

Californium, i když na to nevypadá, by měla zaujmout všechny fanoušky spisovatele Philipa K. Dicka. Nejde o přímou adaptaci jedné z knih spisovatele, ale největší inspiraci si hra prý bere z díla Valis. Californium je ve svém jádru netradiční adventura s prolínajícími se realitami a světy. Vy se vžijete do role Elvina Greena, spisovatele uvězněného v různých realitách, a cílem je přijít na jejich podstatu.

S Greenem se standardně pohybujete pouze v jedné realitě, ale občas můžete narazit na něco divného. Například na brýle ležící na stole, které se najednou změní v knihu. Jakmile takovou anomálii potkáte, můžete ji využít pro změnu reality. Video ukazuje celý proces v akci - malá svítící bílá věc promítne kus jiné reality do té vaší a tak se třeba změní část místnosti na něco úplně jiného.

zdroj: Archiv

K hledání podivných měnících se předmětů připočtěte ještě chození po lokacích a dialogy s NPC postavami a máte z toho relativně běžnou adventuru, jen z pohledu první osoby a s podivnými realitami navrch. Možná vás zarazí, že Californium vypadá tak jak vypadá, když si bere inspiraci z Dickových děl. Ta jsou převážně temná, deštivá a vůbec ne zrovna hezká. Vývojáři jsou ale toho názoru, že jádro leží někde trochu jinde.

"Při čtení Philipa K. Dicka si uvědomíte, že dystopie nespočívá v estetice, ale ve vyobrazení lidských bytostí. Jeho knihy jsou jinak velmi vtipné, což jsme chtěli promítnout do vizuálního zpracování hry," řekl v rozhovoru pro Ars Technicu Noam Roubah, producent Darjeelingu.

Californium zdroj: tisková zpráva

Na hře pracují dvě Studia: Darjeeling a Nova Productions a pod hlavičkou vydavatele Arte by se měla hra dostat na PC (Steam) někdy na začátku příštího roku. A soudě podle videa a obrázků půjde minimálně vizuálně o něco radikálně jiného než třeba Blade Runner, Minority Report, Total Recall nebo A Scanner Darkly. Pokud ale Californium nabídne pro barevnou slupkou temný příběh o různých realitách, mohli bychom se dočkat velice zajímavé adventury.

Nejnovější články