Střípky z Hidden & Dangerous 2
zdroj: tisková zpráva

Střípky z Hidden & Dangerous 2

14. 8. 2003 12:12 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Luke Vernon z vydavatelské společnosti Gatehring odpovídal v rozhovoru pro britský C&VG na otázky ohledně válečné taktické akce Hidden & Dangerous 2.

Ačkoliv většina odpovědí nebyla příliš překvapivá, i tak jsme se o této hře původem z Česka dozvěděli několik zajímavostí. Pro základní infromace určitě poslouží naše červnové preview, dřívější screenshoty najdete v této galerii.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Jak bylo již řečeno, v H&D2 půjde přepínat mezi first a third person pohledem při akcích a stejně jako u originálu si budete moci nechat situaci zobrazit i na taktické mapě ve strategickém módu. Po jejím vyvolání pomocí mezerníku si určíte, zda necháte akce probíhat v real-time nebo ne. Vše by mělo být jednoduše zajistěno pomocí ikonky s hodinami. Členům své jednotky budete klasicky nastavovat cestu, zadávat jednodušší úkoly a rovněž jim budete moci určit jakési psychické rozpoložení, ve kterém se mají nacházet (obranné, pasivní, agresivní). Podle Vernona není dvojka tak hardcore jako originál, stále však jde o realistickou simulaci. Většina misí hry je vystavena na skutečném válečném pozadí, ovšem jejich scénáře jsou fiktivní.

Svůj čtyřčlenný tým si sestavíte z výběru cca 30ti postav, pokud někoho při dané misi ztratíte, můžete se s ním rozloučit navždy. Kompletní třicítka vývoje schopných charakterů bude dostupná hned od začátku, mezi misemi se však vyskytnou i ty, které budete plnit pouze sólově. V levelech se objeví ovladatelné džípy, nákladní vozy, tanky, čluny a dokonce i ponorka. Pokud s sebou budete mít svůj tým a zasednete ve vozidle coby řidič, parťáci se automaticky rozmístí na zbylé pozice a začnou dělat příslušnou práci. V praxi se to projeví například tím, že pojedete a váš tank bude "sám" pálit.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Občas bude nutné dostat se někam bez vyrušení stráže nebo spuštění poplachu. K tomu dopomohou zbraně s tlumiči a hlavně nenápadné chování. Během hry budete převlékat uniformy, ovšem musíte si dát i pozor na příslušnou zbraň ("nemůžete se převléct za Němce a nést Thompsona"). Pokud nebude vaše postava dostatečně jazykově zdatná, odhalí ji němečtí oficíři podle přízvuku. Vhod příjde i možnost přemísťovat mrtvá těla nepřátel, aby zbytečně nebudila pozornost. Hru si budete moci uložit kdykoliv, podle Vernona ale vývojáři zvažují myšlenku, že při hraní na vyšší obtížnost by byl počet savů omezen. Ještě doplním, že Hidden & Dangerous 2 mají přinést šest singleplayerových kampaní z Afriky, Norska, Barmy, Česka, Alp a arktických oblastí. Dříve se mluvilo o devíti.

Co se týče multiplayeru, mezi zmiňovanými módy se setkáte s Occupation (zabrat a ovládnout klíčové zóny na mapě) a s tzv. "Hidden & Dangerous 2" módem, ve kterém obě strany plní zadané úkoly. Zatímco v Occupation budete moci používat vozidla, u H&D2 typu hry to možné nebude. Multiplayer by měl podporovat počet hráčů až do výše 16ti či 32. Mapy pro 32 lidí se ještě musí otestovat, ovšem v plné verzi hry by se objevit měly.

zdroj: C&VG

kate

Nejnovější články