Strategie Earth 2160 opět odložena
zdroj: tisková zpráva

Strategie Earth 2160 opět odložena

22. 4. 2005 22:22 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Strategie Earth 2160 patří bezpochyby k těm nejočekávanějším titulům letošního roku.

Podle nejnovějších informací by tato nová hra slavné série vývojářského týmu Reality Pump Studios měla vyjít v polovině září, tedy pomalu o rok později, než se původně plánovalo. Earth 2160 - mimochodem byste se měli podívat do naší galerie, kam přibyl pořádný balík nových screenshotů - se bude navzdory svému názvu odehrávat na Marsu a dalších planetách a jejich měsících (bude to celkem 13 rozličných světů) v naší sluneční soustavě. To proto, že Země už bude v době, kam je děj hry zasazen, zničena.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

O Rudou planetu budou bojovat tři původně pozemské frakce - "Lunar Corporation" (tvořená samými ženami), "United Civilised States" (androidi) a "Eurasian Dynasty". Jejich válčení ale nakonec probudí k životu ještě frakci čtvrtou, cizí a velmi nebezpečnou. Podle preview na stránkách CVG vám hra nabídne tři hlavní inovace - virtuální agenty (což je prý něco na způsob hrdinů ve hře LotR: BfME, akorát s lepšími možnostmi jako je inventář, mezilidské vztahy, aj.), modulární konstrukce (jednotky, jako budovy, roboty, vozidla, aj., budete moci vytvářet z celé spousty různých částí) a nakonec volný výzkum (to není nic jiného, než že budete moci vyvíjet současně kolik technologií budete chtít).

Single-playerová kampaň má být nelineární a skýtat v průměru 150 hodin zábavy. Ochuzeni samozřejmě nebudete ani o multiplayer vybavený různými speciálními funkcemi. Pokud jde o grafickou stránku hry, redaktor CVG byl nadšen. Grafika je podle něj fantastická, stejně jako nejrůznější efekty a integrovaný fyzikální model. Příjemný prý je i kamera s naprostou 3D volností a možností téměř neomezeného přibližování. V každém případě je prý ale třeba na hře ještě trochu máknout, o čemž ostatně svědčí na začátku zmíněné odložení.
zdroj: CVG

korgull

Nejnovější články