První screenshoty z Freedom Force vs. Third Reich
zdroj: tisková zpráva

První screenshoty z Freedom Force vs. Third Reich

22. 2. 2004 19:19 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Taktická RPG strategie Freedom Force rozhodně patří mezi ty hry, které by se měly psát s velkým "H".

Její fanouškové proto jistě netrpělivě vyhlížejí nové pokračování, jež se už nějaký čas v dílnách studia Irrational Games (mj. i tvůrců titulu System Shock 2) líhne. Dosud jsme vám z Freedom Force vs. The Third Reich (FFVTR), jak byla hra pokřtěna, mohli nabídnout pouze pár artworků, tentokrát však přicházíme s pořádnými screenshoty.

Jak jsme se zmiňovali už v naší dřívější zprávě, nová hra má běžet na vylepšeném grafickém enginu. Tvůrci kvůli vytvoření lepší grafiky sáhli po technologii Gamebryo, která jim umožní jít do větších detailů. Kdyby vás náhodou zajímalo, jaké další nástroje Irrational Games využívají při své práci, pak vězte, že jsou to klasické programy jako 3ds Max, Character Studio 4 a Photoshop. Mimochodem, tito vývojáři titul sami financují a budou jej i sami vydávat. Této konečné fáze by rádi dosáhli ve třetím čtvrtletí, ale nic neslibují, říkají, že hra vyjde, až bude hotova.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Příběh titulu naváže na události z předchozí hry. Krátce poté, kde skončila původní Freedom Force, budou naši hrdinové vytrženi z idylického světa 60. let a vrženi do minulosti - na bitevní pole 2. světové války. Zde se v neznámém čase a v rámci bojů proti zlu setkají s novými hrdiny - Black Jack a Sky King, ale také s novými nepřáteli - Fortissimo a Red Sun. V této hře ale prý poznáte nesčetně nových postav ze zlaté a stříbrné éry komiksů, včetně šesti hratelných postav. Hlavním cílem hry má být záchrana světa před Třetí říší. Úkol to ale bude nelehký a bude vás na cestě k jeho vyřešení čekat spousta překážek.

FFVTR spojuje, stejně jako její předchůdkyně, strategické souboje probíhající v reálném čase s prvky RPG (získávání bodů, které se pak přerozdělují mezi vlastnosti a schopnosti postavičky), ale jde více do hloubky. A to prý díky větší přizpůsobitelnosti, lepšímu a intuitivnějšímu interface a dokonalejší umělé inteligenci. Co se týče posledně jmenované AI, v této oblasti se tvůrci snažili naslouchat příznivcům původního titulu. AI má být mnohem nezávislejší a nevyžadovat už tolik mikro-managementu. Velké změny čekají také multiplayer, který tvůrci sebekriticky považují za nejslabší část předchozí Freedom Force. Jestli jste si oblíbili hlasy hrdinů, asi vás potěší, že i v nové hře budete moci zaslechnout ty samé aktéry, většinu z nich prý stejně tvoří právě sami vývojáři. Hra mimoto obsahuje více dialogů než ta předchozí.

korg

Nejnovější články