První obrázky a detaily o The Last of Us
zdroj: tisková zpráva

První obrázky a detaily o The Last of Us

3. 2. 2012 15:10 | Obrázky | autor: Aleš Smutný |

Game Informer bude mít v novém čísle informace o chystaném survival kousku The Last of Us a jako ochutnávku vydal tři screenshoty přímo ze hry.

A k tomu Naughty Dog vypustil do oběhu několik informací ohledně samotné hry. Co se týče obrázků, jde o neupravené screenshoty z dema hry poskytnutého Game Informeru, což potvrdil zjevně naštvaný Arne Meyer z Naughty Dogu poté, co byl promptně obviněn z toho, že jde určitě o podobu, jaká nebude na konzoli k vidění.

Každopádně, na prvním obrázku je vidět metropole zarostlá vegetací, což vytváří příjemný dojem apokalypsy. Je vidět, že svět po katastrofě nemusí být zahalen jen do velkých oblaků čmoudu, který zakryje vše do monotónní klišovité temnoty. Bát se můžeme i ve světle.


Na druhém obrázku toho není moc k vidění, kromě typické zapadlé uličky... a poměrně dobře vymodelovaného obličeje postavy Joela. Ano, hrát budete jen za Joela, mladá dívka jménem Ellie bude ovládána AI. Právě na umělé inteligenci se prý hodně pracuje a v demu se podle žurnalistů nijak neztrapnila.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva
A na třetím screenshotu je vidět, že na Zemi po konci světa se nemusí člověk bát jen monster. On stačí chlapík s prknem a dalším chlapíkem, kterému se líbí váš batoh, váš revolver či vaše společnice, což mimochodem bude možná ožehavé téma, které je pro postapokalyptické romány a filmy běžné, ale hry se jej pořád trochu štítí. Boj bude skutečně hlavně o kombinaci střelby a mlácení na blízko. Zbraně se budou opotřebovávat a po čase se rozpadnou. A munice asi bude vzácná.
Zvětšit zdroj: tisková zpráva
Celkově zní setting atraktivně. Pokud se skutečně tvůrcům podaří ukočírovat AI a hlavně nastolit atmosféru, kdy musíte každou chvíli kontrolovat okolí, prohledávat budovy kvůli potravinám a vybavení a ke kontaktu s lidmi přistupovat obezřetně, ale ne hned nepřátelsky, mohla by vzniknout poutavá hra, která nekráčí ve stopách herního klišé.

Nejnovější články