Odhalení datadisku Battlefield 2: Special Forces
zdroj: tisková zpráva

Odhalení datadisku Battlefield 2: Special Forces

14. 7. 2005 16:16 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Battlefield 2 vládne hitparádám prodejnosti v Evropě i Americe, všude sklízí devítková hodnocení (třeba dnes na HotGames), hraje ho už více lidí než Counter-Strike, že se nestíhaly aktualizovat online statistiky a že někomu stojí za to zahlcovat DDoS útoky autorizační servery GameSpy, což ostatním znepříjemňuje život, resp.

zalogování se. Bylo tedy nad slunce jasné, že se dříve nebo později dočkáme datadisku, který se světu odhalil právě nyní v interview s producentem a hlavním designérem z Electronic Arts.

Jmenuje se Special Forces a je takový dost atypický, neboť nepřinese pouze nové mapy a zbraně, jak se u podobných přídavků stalo zvykem, nýbrž se v něm radikálně změní hratelnost. Několikačlenné speciální jednotky budou operovat na zhruba 8 menších (byť s účastí až 64 hráčů) mapách v prostředí města, letiště či poblíž stanoviště pro odpalování řízených střel. Některé levely mají být částečně pod rouškou tmy a v těch denních zase narazíte na temná zákoutí (viz screenshoty). Tam se naplno využijí hlavní novinky jako noční vidění, před nímž se jen tak neschováte, dále oslepující granát (flashbang), slzný plyn a zejména vystřelovací hák/kotva či naopak lano pro tiché spouštění odněkud dolů (zip-line). Můžete si zahrát na supervojáka, který se snadno dostane na normálně nedostupné budovy nebo jakékoli statické objekty na (k tomu účelu navržené) mapě a využít toho v neprospěch nepřítele. Pochopitelně, že nebudete mít ve výbavě všechny zmiňované hračky současně - spravedlivě se rozdělí mezi jednotlivé herní třídy, aby jeden člověk v týmu uměl to a jiný zas tohle.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

V datadisku se stanete členem některé ze šesti vojenských sil, konkrétně Navy Seals, britských SAS, ruských Spetznaz, MEC Special Forces, jedné další organizaci rebelů podobné MEC a poslední armády s kořeny v zemích bývalého Sovětského svazu. Výběru vojska budou odpovídat nové zbraně, kterých bude dvanáct a najdete mezi nimi FNScar (americká útočná puška) či výzbroj běžně používanou v Anglii a Rusku. Ačkoli speciálním jednotkám ve skutečnosti příliš nevypomáhají dopravní prostředky, přibude jich do hry deset nových (např. bitevní vrtulník Apache), které budou sloužit především k podpůrným akcím či přepravě na místo určení - vše se jinak bude primárně točit kolem více koncentrovaných přestřelek pěšáků a to stále na herním principu módu Conquest. Vydání datadisku Battlefield 2: Special Forces je naplánováno na letošní podzim (pravděpodobně listopad).
zdroj: PC.IGN

jd

Nejnovější články