NecroVisioN - 1. světová, Vampýři a Démoni
zdroj: tisková zpráva

NecroVisioN - 1. světová, Vampýři a Démoni

1. 7. 2006 10:10 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

První červencový den začněme novými ukázkami a informacemi o hororové first-person střílečce NecroVisioN, na které pracují tvůrci akce Painkiller sjednocení do nového vývojářského týmu s názvem The Farm 51.

Proč nové studio? Podle nového a snad i prvního online rozhovoru na téma NecorVisioN a The Farm 51, chtěli zkrátka pracovat na projektu, na němž by nemohli dělat ve firmách, v nichž byli předtím zaměstnáni. Jejich nový tým mimoto doplnil také člověk, který má za sebou vývoj Medal Of Honor: Allied Assault a Men Of Valor: Vietnam.

Vývoj NecroVisioN prý začal před půl rokem. Základem hry je vylepšený engine z Painkillera. Co má být na této akci neobvyklé, je její zasazení. Odehrávat se totiž bude v dobách 1. světové války, která už sama o sobě působí v mnoha ohledech děsivěji než poměrně moderní 2. světová válka, tak populární ve střílečkách. Také jste možná nevěděli, že během 1. světové někteří vojáci nosili uniformy z kovu a v přímých soubojích v zákopech používali řemdihy (neboli morgensterny). Anebo že piloti shazovali bomby vlastníma rukama. Kromě toho úplně běžnou záležitostí byly krysy ve studených a špinavých tunelech. A co si budeme povídat, tahle inteligentní chlupatá zvířátka nahánějí hrůzu spoustě lidem i v dnešních dobách. NecroVisioN má být horor. Aby byl efekt děsivosti ještě lepší, tak zde proti sobě půjdou Vampýři a Démoni. Jejich válka navíc zuří v podzemí.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Tam se prý Vampýři uchýlili už před mnoha staletími, aby se uchránili před ničivými účinky slunečního světla, takže o nich lidé nemají až na výjimky, které pro ně pracují, ani ponětí. Díky tomu, že se tak dostali přímo ke zdroji nerostného bohatství, rozvinula se jejich civilizace značně i po technické stránce. Ještě s tímto pokrokem přišlo zároveň experimentování s černou magií, jejímž vlivem se jim podařilo otevřít brány do světa Démonů, načež se mezi oběma stranami rozpoutala válka. Protože však měli Démoni nad Vampýry silnou převahu, začali si ozubené bledule po letech rekrutovat vojáky do své armády i z řad lidí, kteří se ocitli zrovna na počátku 1. světové války. Vhodného "materiálu" tedy bylo na bitevních polích dost.

Tolik k příběhu. Co se týče herních úrovní, heslem vývojářů je "rozmanitost". Na začátku hry prý bude prostředí spíše realističtější, zachycující autentickou atmosféru 1. světové války. Později začne pronikat do našeho světa více ze světa démonů, až vás nakonec pohltí vysloveně fantastické podzemí. Podobný vývoj prodělají v průběhu hry nepřátelé. Zpočátku budete mít tu čest s celkem obyčejnými a relativně realistickými vojáky, které později nahradí nemrtví a nakonec Démoni. Připravte se ale také na různé válečné stroje, mechanické bojovníky, cyborgy, apod. Každou mapu prý půjde projít různými způsoby. Akčněji založení hráči si jistě hravě poradí s hordami nepřátel rovnou, opatrnější a spíše na různá puzzle zaměření hráči se budou moci největšímu kotli vyhnout. Pokud jde o zbraně i v této oblasti můžete očekávat kombinaci klasiky s fantastikou. Arzenál bude zahrnovat různé pistole a pušky používané během 1. světové (zde tvůrci slibují autentický požitek ze střelby), stejně jako různé vampýří zbraně. Navíc můžete počítat také s nadpřirozenými silami a zvláštními komby.

NecroVisioN vám jinak nabídne i multiplayer. Ten budou tvořit dvě rozdílné části. V první budou mapy orientované směrem k autentické rekonstrukci bojišť 1. světové s módy založenými na zadaných úkolech a deathmatch. Druhá skupina bude zahrnovat mapy nerealistické, kde si budete moci vybrat, zda chcete hrát za Démony, Vampýry nebo lidi. Obě skupiny se budou vyznačovat jinými zbraněmi a možností výběru z mnoha různých tříd postav. Dokončení vývoje NecroVisioN se předpokládá koncem příštího roku.
zdroj: Firingsquad

korgull

Nejnovější články