Nádherné screenshoty z RPG Greyhawk
zdroj: tisková zpráva

Nádherné screenshoty z RPG Greyhawk

17. 5. 2003 8:08 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Chystané RPG Greyhawk: The Temple of Elemental Evil si za vzalo inspiraci stejnojmennou stolní AD&D hru od Garyho Gygaxe a Franka Mentzera z osmdesátých let.

Elektronická podoba od kalifornských Troika Games má být postavena na "vylepšené" třetí edici pravidel D&D. Pokud jste o verzi, které se říká D&D 3.5, zatím neslyšeli, nejste sami. Greyhawk má být ostatně první hrou vůbec, která tento systém využije.

Příběh začíná na kontinentu Flanaess ve vesničce Hommlett, která si žije klidným a spořádaným životem do té doby, než se v jejím okolí začnou vyskytovat podivné kreatury. Nikdo neví, kde se vzaly, ale brzy se zjistí, že nedaleko Hommlettu vyrostla i zvláštní kaplička, která se postupem času změní v docela mohutný chrám (hádejte jaký, podtitul hry napoví). Pohádka o mocném démonovi, který roky dřímal, ale teď se dere na svět v plné síle, může začít.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Podle tvůrců má být příběh nelineární, s několika možnými začátky (záleží na výběru hlavního hrdiny) i variantami konce. Celkem by vám měl zabrat kolem 40-60ti hodin s ohledem na to, které ze 60ti doplňkových questů se rozhodnete podniknout. Ve hře si budete moci vytvořit skupinu až osmi postav, z nichž pět budete přímo ovládat a zbylé tři NPC se k vám jednoduše připojí. Narazíte na více než 100 klasických monster z papírové kampaně jako jsou goblini, obři, démoni atd. Na všech postavách má být na první pohled vidět, co mají na sobě, případně jaké předměty nesou. Na výběr bude také ze zhruba 50ti možných úkonů a více než stovky kouzel.

Pro skutečné fajnšmekry je připraven i speciální Iron Man Mode, který sebere z původní hry řadu pomocných berliček, včetně možnosti ukládání průběžných pozic. Vzhled Greyhawk je trochu podobný předchozím hrám od Troiky (RPG Arcanum), jen s tím rozdílem, že nyní vše vypadá o třídu lépe - ručně kreslené prostředí s 3D postavami, občas speciální efekty, dynamická práce světel a stínů. Celý svět má být co nejinteraktivnější a má se během postupu hrou značně měnit. Greyhawk: The Temple of Elemental Evil vyjde v září 2003 u společnosti Infogrames a již dnes se můžete podívat na 27 prvních a nutno dodat, že nádherných obrázků. Více o hře na nově spuštěné homepage, případně ve starším traileru.
zdroj: IGN, homepage

kate

Nejnovější články