Hororová střílečka City of the Dead
zdroj: tisková zpráva

Hororová střílečka City of the Dead

12. 5. 2005 17:17 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Zhruba v polovině loňského prosince jsme vám přinesli zprávu, v níž jste se mohli dozvědět, že se společnosti Hip Games podařilo uzavřít smlouvu s Living Dead Production Limited ohledně tvorby série nových her vycházejících z filmů George A.

Romera pro všechny současné i nadcházející platformy. První z těchto her je vyvíjena studiem Kuju Entertainment a bude zasazena do světa filmu City of the Dead, podle kterého získala i svůj název. Vyjít by měla podle tiskové zprávy na jaře příštího roku, a to pro PC, PS2 a Xbox.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Společnost Hip Games dnes zároveň oznámila, že pro svou hru získala hororového klasika Toma Savini, který nejenže ztvárnil řadu zajímavých rolí, mj. si zahrál i ve filmu Od soumraku do úsvitu, ale je také uznávaným hororovým uměleckým maskérem. V City of the Dead Savini ztvární titulní roli, když propůjčí svůj výjimečný hlas a podobu Williamu "Redovi" McLeanovi, bývalému šerifovi a jednomu z mála, co přežili. Postava Reda nebude hratelná úplně od začátku, nakonec ale přeci jen budete moci pohlédnout na dění jeho očima.

Hra začíná tím, jak čtyři zoufalí lidé, kteří přežili řádění zombií, unikají ze zničeného města helikoptérou. Podaří se jim doletět až na odlehlý ostrov zvaný Isla Mortal, kde jsou kvůli nehodě, kvůli které přišli o jediný únikový prostředek, nuceni zůstat. Samozřejmě nemají ani ponětí o tom, že se na tomto ostrově nachází jakési tajné vojenské zařízení, obklíčené oživlými mrtvolami. Vyzbrojeni arzenálem tradičních i futuristických zbraní, v řadě opuštěných lokalitách, se budete muset pokusit odolávat zombíkům od soumraku do úsvitu. K dispozici bude kooperativní mód přes split-screen, "party" mód a online hra až pro čtyři hráče. V multiplayeru si budete moci zahrát nejen za lidi, ale také za zombíky. City of the Dead bude rovněž představena na E3, ovšem pouze za zavřenými dveřmi, takže ji uvidí jen vyvolení.
zdroj: PR

korgull

Nejnovější články