Max Payne - návod 2.část
zdroj: tisková zpráva

Max Payne - návod 2.část

3. 8. 2001 0:00 | Návod | autor: Redakce Games.cz |

Dokončení návodu pro hru Max Payne popisuje poslední třetí epizodu. Hra sice není extrémně těžká, ale občas se návod může hodit.


Max Payne - návod (2. část)

Autor: Nukem
Publikováno: 3.srpna 2001

Po první části tu máme i dokončení návodu pro hru Max Payne.

Max Payne je klasickou střílečkou, byť v netradičním vypodobnění. Logické hádanky tu vlastně nenajdete a tak případný zákys můžete očekávat snad jen díky přehlédnutí důležitého místa. Samotný postup hrou je víceméně přímočarý a proto jsem se snažil být co nejstručnější a vyzdvihnout pouze ty podstatné body (i když někdy jsem se možná neudržel). V případě nesrovnalostí, nebo nedej bože chyb využijte, ke svým dotazům . Přeji vám mnoho zábavy a plno netradičních zážitků.

 3. A bit Closer To Heaven
Další dávka drogy Valkyr. Opět se ocitáte v Maxově domě. Z pracovny jděte do obýváku s krbem a nahoru, přes dětský pokoj do pokoje Maxovy ženy. Přenesete se zpět do pracovny. Přečtěte si dopis, zvedněte telefon. Pak zkuste vyjít dveřmi v protějším rohu z pokoje ven. Opět se ocitnete u stolu. Znovu si prohlédněte dopis, zvedněte telefon a vyjděte z pokoje. Naposled projdete obývákem, po schodech nahoru až k již známým úzkým pěšinkám. Na konci první části skočte dolů doprava. Z druhé pěšinky skočte rovně na třetí a dojděte na její konec. Seskočte dolů doprava. Na dalším konci skočte rovně na následující pěšinku. Z jejího druhého konce opět skok rovně a to už uvidíte ostrůvek se svíčkami. V ložnici zabijte své druhé já.

 3.1 Take Me To Cold Steel
Ocitáte se v průmyslovém komplexu. Proskočte sklem dovnitř. Pozor na miny s laserovými čidly. Stačí jeden dobře mířený výstřel do miny a je po nich. V rádiu hlásí další sněhovou bouři. Ve velkém skladišti není nic důležitého, jen zbraně a léky. Na protějším konci jsou vysunovací vrata s ovládacím spínačem na levé straně. Až se dostanete do slévárny můžete zkusit jít od vstupních vrat na opačnou stranu. Za vysunovacími vraty jsou bedny a vlevo rezervoár se žhavou ocelí. Přeskočte zábradlí na černé studené místo. Tak se dostanete za bedny, kde je regál s náboji. Zpátky to jde už přes bedny. Dejte se hned doprava na protější konec. Dveře vpravo vedou dál do další slévárny. Tam jděte na schodiště. Plošina je tam přerušená, použijte vypínač vlevo k vysunutí můstku. Vyjděte nahoru a levými dveřmi pak do dlouhého koridoru. V místnosti, kde si povídali dva vojáci si poslechněte vysílačku.

 3.2 Hidden Truths
V místnosti s vojákem leží na stole dokumenty. Na chodbě zastavte únik horké páry ventilem. Miny v chodbičce lze přeskákat, z podlahy, ze sudů a beden. První dva žhavé plameny tryskající z trubek lze projít v momentě, kdy se na chvíli odmlčí. Třetí je možné obejít těsně u zdi. V hale za dveřmi rychle utíkejte rovně aby vás nesmetla exploze. Seskočte skrz protrženou podlahou na bednu vyzdviženou vozíkem. Přes vysunovací můstek přejděte ocelářskou linku. V boudě, odkud na vás střílel voják je granátomet. Střelte do sudu na vozíku. Na skládací linku se dostanete přes pytle vzadu. Z ní skočte na spadlý ochoz a dejte se do dveří před vámi. Zde na ovládacím pultu si otevřete dvoje dveře. Sejděte z ochozu k ovládacímu panelu a pákou spusťte jeřáb. Ten poničí dveře. Jeho dílo dokonejte několika výstřely. V hale s pecemi nejprve odstřelte alespoň první dvojici min. Pak nasedněte do vozíku a klávesou Action jej uveďte do chodu. Cestou odstřelte před sebou druhou dvojici min. Až dojedete za vysunovací vrata vyskočte z vozíku. Za druhými vysunovacími vraty naleznete vpravo vypínač k pecím. Vraťte se k havarovanému vozíku, vstupte do malých dveří. Dostanete se do haly, kterou jste procházeli vrchem. Přes můstek to na druhou stranu nepůjde, využijte pytlů po pravé straně. Vysunovacími vraty dojdete k výtahu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

 3.3 The Deep Six
Po eliminaci agentů prozkoumejte logo na zemi. Pak se vydejte dveřmi, kde je ovládací panel zelený. Pokračujte směrem k laboratořím (nápisy u stropu vás povedou) dokud nenarazíte na tři monitory. Prozkoumejte je, dovíte se kód k výtahu, který je kousek zpět, v sekci nadepsané "Test-Subject Cells". Kód vložte do počítače. Vejděte do bloku "B". Zde osvoboďte vědce a následujte ho zpět k počítačům s kódem. Vejděte do dekontaminační komory a z ní do laboratoře. Plameny obejděte po stolech. Výtahem sjeďte do laboratoře číslo 2. Prozkoumejte počítač s logem "V". Pak nastupte do výtahu "Storage" vlevo od počítače. Dveře do dekontaminační komory otevřete počítačem a vstupte dovnitř. Čas do destrukce kvapem ubíhá, proto neváhejte a skrz okno střelte do miny pod cedulí "Security Center" . Nestůjte ale proti dveřím. Rychle utíkejte k výtahu "Surface Storage".

 3.4 Backstabbing Bastard
Vejděte do podzemního parkoviště a postupujte stále dolů za černým GMC. Za každým rohem se na vás vyhrne tlupa agentů. Na patře, kde budete muset ustřelit zámek u vrat je otevřený výtah s municí a rádiem. Až zcela dole pak svedete boj s B.B. Poté se u výtahu rozezní telefon.

 3.5 In The Land Of The Blind
Ze dvora vejděte vchodem do suterénu domu. Je naproti vám, pod světlem. V domě se neztratíte. Obvykle jsou jen jedny dveře odemčené. U nich svítí kódový panel zeleně. V místnosti s monitory bezpečnostních kamer se můžete podívat na jeden z nich. Pak půjdete po schodech do druhého patra do velké kanceláře, kde v rádiu hlásí další zprávy o Maxovi. V menší kanceláři seberte ze stolu videokazetu a v místnosti za ní si můžete pustit televizi. Ze stolu naproti televizi si vezměte plán budovy společnosti Aesir. Vyjděte na ochoz a z něho na schodiště. Po něm sejděte úplně dolů. Cestou se můžete stavit na ochozu o patro níž, kde je pár vojáků a střelivo. Až dorazíte dolů, dveře vpravo vedou ke vchodu, kudy jste přišli, dejte se tedy do levých dveří do suterénu. Projděte minovým polem a dveřmi na konci vstoupíte do archívu.

 3.6 Bizantine Power Game
Zde na stolku pod lampičkou leží pár dokumentů. Když odstřelíte miny připevněné na jednom regálu, ten spadne a srazí celou řadu. Po nich se dostanete na ochoz a ven z archívu. Než půjdete po schodech nahoru, skočte si za schody do lékárničky pro tablety. Cesta nahoru vede do knihovny. Pokud vám vojáci odstřelí schody na ochoz, určitě položí před tím minu na jeden pilíř. Když ji odstřelíte, pilíř spadne. Po něm se pak dostanete na ochoz. Na konci chodbičky za knihovnou jsou dvoje dveře. Ty vlevo vedou do slepé chodby, ale na jejím konci leží ostřelovačka. Ta leží rovněž v místnosti za dveřmi vedoucími do "Press room". Odtud se dostanete na kruhový ochoz. Jděte vlevo. Dveře na protějším konci vedou na schodiště. Sejděte jej, projděte dveřmi a na konci chodby se dejte doleva. Další kruhový ochoz. Dostanete se na druhou část schodiště vedoucího do přízemí. Tudy si prostřílíte cestu ven z budovy.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva


 3.7 Nothing To Lose
Vstupní hala, scéna jak vystřižená z Matrixu. Velmi nechutní jsou granátometníci vzadu. Použil jsem na ně stejnou zbraň jako oni proti mně. Miny nastražené na schodech lze obejít, když půjdete po zábradlí. V prvním patře za schody jsou dveře, kde stáli granátometníci. Zbyly tu po nich jejich zbraně. Dejte se pak o patro výš. Tam vlevo za dveřmi stál třetí granátometník. Jděte pak od schodů doprava. Přeskákejte či podběhněte laserové paprsky. Zmáčkněte tlačítko u výtahu, jež svítí zeleně. Po animaci vstupte do výtahu. Všimněte si, že výtahová šachta nad vámi je plná min. Ty budete muset za jízdy před sebou odstřelovat. Až se nahoře vypořádáte s ostrahou, vstupte do dveří pod zeleným světlem. Tam pod velkým zobrazovacím panelem stiskněte tlačítko. Vstupte do otevřeného výtahu. Při jízdě dolů budete napadeni vrtulníkem. Když se výtah zastaví, přeskočte z něj do protějšího výtahu a sjeďte dolů. Dostanete se do místnosti se čtyřmi modře zářícími mainframy (že by Deep Blue? ;-). Ty zničte, pokud se tak při přestřelce uvnitř už nestalo. Vstupte do výtahu úplně vpravo. Nahoře si prohlídněte počítač na stole v kanceláři nad schody. Pak se vydejte k výtahu vlevo.

 3.8 Pain And Suffering
Po likvidaci agentů se vysune roleta oken a zaútočí na vás vrtulník. Skryjte se za sochu. Vrtulník zažeňte střelbou. Roleta zajede a uvolní se dveře. Projděte jimi a vstupte do malé knihovny. Z ní vyjděte ven, přeskočte na lávku vlevo a doběhněte na její druhý konec. Když se nebudete zastavovat, vrtulník vás nezasáhne. Po schodech nahoru dojdete do místnosti s dalšími třemi dveřmi, které se budou postupně otevírat, jak budete likvidovat nepřátele. Dejte se pak dveřmi naproti od vstupních dveří a po schodech nahoru. U stolu zmáčkněte červené tlačítko v levém rohu desky. Dostanete se na střechu mrakodrapu. Ustřelte zbylá dvě kotevní lana stožáru a střelte do něj granátometem. Pěkné video uzavírá vaši krvavou pouť.

Tak jaké to bylo? Celkem krátké, že? :-)

Nukem
připravil: Leon




Nejnovější články