Grand Theft Auto: Vice City - návod 3.díl
zdroj: tisková zpráva

Grand Theft Auto: Vice City - návod 3.díl

1. 6. 2003 0:00 | Návod | autor: Redakce Games.cz |

Ve třetí části našeho návodového seriálu se zaměříme na postranní mise pro specifické osoby a gangy, které nejsou nezbytně nutné pro dohrání GTA: Vice City, ale řadě lidí dělají nemalé potíže.

Autor: Frix
Publikováno: 1.června 2003


Zvětšit zdroj: tisková zpráva Grand Theft Auto: Vice City (recenze) vzbudilo v hráčské obci stejný rozruch jako třetí díl vydaný před rokem, a to především díky obrovskému výčtu různých vylepšení, skvělé hratelnosti a nelineárnímu postupu hrou. Jak to tak bývá, pro ty nejlepší hry jsou rovněž nejvíce žádané návody a Vice City rozhodně není výjimkou. Vy se opět můžete spolehnout na nás, tentokrát již návod nebude rozdělen na tři části podle ostrovů, nýbrž podle typu misí - příběhové a vedlejší. Získáváte tím rovněž dávku svobody, kdy se nemusíte návodem řídit příliš otrocky.

V prvním a druhém dílu návodu jsme společně dokončili hlavní dějovou linii, stále však ještě zbývá vyřešit mnoho vedlejších misí. Ve třetím díle našeho návodového seriálu se tedy zaměříme na postranní mise pro specifické osoby a gangy. V příštím, závěrečném díle pak probereme mise spojené s Assets, tedy výdělečnými nemovitostmi. Obrázky jsou pouze ilustrační, ale hodit se vám může mapka města a široká paleta cheatů ať už pro zjednodušení hraní, přes pro změnu počasí až po třeba vyvolání občanské války v ulicích Vice City.

Mise pro Avery Carringtona(na mapě jako A)

 Four Iron (500$, goflové oblečení u hřiště a v obchoďáku)
Vaším cílem bude zabít nepříjemnou osobu, která zrovna hraje golf na místním hřišti. Bohužel s sebou nemůžete brát žádné zbraně, takže ze zdánlivě velmi jednoduché záležitosti se lehce může stát problém. Nejdříve si zajeďte vyzvednout golfové oblečení u vyznačeného obchodu na mapě, potom ke golfovému hřišti a po projití detektorem kovu vám zbude pouze zbraň na blízko. Jestliže žádnou nemáte, vezměte si golfovou hůl poblíž.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Nasedněte do úžasného golfového vozítka Caddy a dojeďte zhruba k místu s vaší cílovou osobou. Nevybíhejte však ještě nahoru! Spoustu problémů odstraníte jednoduchou likvidací všech vozítek pod konstrukcí, na které oběť hraje, takže jedno po druhém je naházejte do jezírka (stačí vyskočit z vozu pár metrů před vodou defaultně přes klávesu ENTER). Nyní vyjděte po schodech na konstrukci natolik, aby se po vás vydali strážci, nasedněte do Caddyho a zlikvidujte je přejetím, usnadníte si práci. Samotnou oběť pak již jen zkuste natlačit do jezírka nebo ji přinutit vylézt z vozítka a zlikvidovat.

 Demolition Man (1000$)
Mise, která způsobuje řadě hráčů noční můry a nejsou stále schopni ji dokončit. Bohužel nelze nikoho formou návodu naučit ovládat helikoptérku, alespoň však poskytneme několik důležitých rad. V mém případě jsem si tuto misi nechal u ledu až do chvíle, kdy jsem měl už nalétáno pěkných pár mil se skutečnými helikoptérami a přizpůsobit se zmenšenému modelu již nebyl takový problém jako zpočátku.

Vlezte do dodávky Top Fun, seberte s helikoptérkou první bombu a vydejte se na staveniště. Pamatuje, že všechny další výbušné body musíte dosáhnout pomocí schodiště, budovu bohužel nelze obletět skrz okna a podobně. Celou dobu se snažte v prostoru stavby držet spíše u země něž vysoko ve vzduchu, protože netrefit se na výbušný spot je skutečně mrzuté. Problémy činí dělníci se svými kladivy a ostraha s pistolemi, kteří mohou helikoptérku vyhodit do povětří - neváhejte a zabijte je, stačí se držet vrtulí na úrovni hlav a trochu se proletět :) Časový limit 7 minut je poměrně štědrý, mně se povedla mise splnit na druhý pokus se zbývajícími dvěma minutami.

 Two Big Hit (2500$, mise od Umberta Robiny)
Hráčí GTA3 se nepochybně dost zasmějí pří úvodním filmečku s Donaldem Love. Pamatujete na zcela shodný proslov o ceně nemovitostí a jak s nimi hýbnout? ;) Zdá se, že se Donald skutečně poučil. Každopádně s touto misí doporučuji posečkat až do chvíle, kdy budete mít helikoptéru, provedení je výrazně snazší a jiné ani popisovat nebudu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Zajeďte si tedy k vyznačenému obchodu v Little Havana pro kubánský gangový obleček a vraťte se do svého sídla pro Maverick. Pokud se dobře vyznáte po mapě, je možné taky zajet pro jednu ze schovaných Sparrow. Doleťte helikoptérou na místo pohřbu a přistaňte jak nejrychleji to půjde na střeše jednoho z blízkých domů. Nejspíš už v tomto momentě budete spatření, jestliže ne, musíte se trochu více ukázat. Vaše oběť se vyleká a nasedne do obrněného vozu - pokud jste rychlí, jde ji zastřelit ještě předtím. Jinak doporučuji jednoduše použít M4 nebo něco silnějšího na zničení auta, výbuch se postará o vše potřebné. Nasedněte zpět do helikoptéry, vyleťte z oblasti Little Haiti a mise je splněna.

Mise pro Umberto Robinu(na mapě jako korunka)

 Stunt Boat Challenge (1000$, mise od Auntie Poulet)
Jelikož máte již z dřívějška splněnou Diazovu misi s motorovým člunem, nemělo by působit sebemenší problém udělat tuto misi, kde musíte jednoduše v limitu projet všemi checkpointy. Několik se jich nachází ve vzduchu, nesmíte za žádných okolností minout skokánky, které k nim vedou. Jestliže se budete prostě držet tratě a neuděláte žádnou hloupost, na konci zbude přibližně 10-30 vteřin.

 Cannon Fodder
Výborná střílecí mise, kde si lehce přijdete na spoustu nábojů i peněz od mrtvých :) Nejdříve seberte auto s místem pro 4 spolucestující, postačí jakákoliv malá dodávka. Naberte u kavárny Kubánce, zamiřte na vyznačené místo a pusťte se po úvodu do boje. Doporučuji používat celou dobu výhradně M4, větších hraček je škoda a menší zase mohou zbytečně komplikovat situaci.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Vyhoďte do povětří auto s Haiťany poblíž, doražte zbytek a shlédněte krátkou animačku se sniperem. Zabte jej (stačí stále bez problému M4) a vydejte se dál spolu s Kubánci, pobijte na co sami nestačí a nakonec se dostanete do dvora s dodávkou a velkou spoustou Haiťanů. Pobijte, kolik můžete a ignorujte nově příchozí, v rychlosti seberte všechny zbraně a peníze na zemi a nasedněte do dodávky s drogami. Zajeďte zpět ke kavárně, neměl by to být problém ani přes nával Haiťanů a policie.

 Naval Engagement (4000$)
Umberto je na vás naštvaný a tvrdí, že pracujete i pro Haiťany - tak nebo tak, pro získání jeho respektu a velkých cojones bude třeba s Ricovou pomocí zabít Haiťany přepravující velkou drogovou zásilku, ukrást ji a dovézt zpět do kavárny.

Zajeďte k Ricovi a připravte si do rukou něco velkého, nejlépe M60 nebo raketomet. Jakmile se dostanete k lodím a objeví se příkaz na jejich zničení a pobití všech nepřátel, palte co to dá. Nejdříve zničte obě jachty, následně se zaměřte na přeživší Haiťany. Dostanete se na pevnou zem a čeká vás další konfrontace, zaběhněte vlevo za plot jak nejrychleji to půjde a zlikvidujte všechny nepřátele v dohledu. Poté se opatrně posouvejte vpravo a vždy zabijte nově viditelné nepřátele, pozor na rohy domu a také na střechu, kde je sniper. Když bude oblast skutečně vyčištěná, poberte kufříky a sledujte animačku, kde je Rico vyhozen do povětří a na místo přijede nový nápor Haiťanů. Těch se okamžitě zbavte a připravte se na nechutnou honičku, protože se díky této mále válce vyšplhal Wanted Level na 4 hvězdičky.

Východisek z této mizerné situace je několik. Buď nasedněte do Landstalkera poblíž vilky a doufejte, že se vám podaří díky jeho odolnosti dostat k Pay'n'Spray dřív, než vás rozseká policie na cucky, nebo si počkejte na dvojici detektivů z Miami Vice, kteří jezdí v Cheetah a zaručeně se objevují již při třech hvězdičkách. Zabijte je a zkuste s Cheetah ujet k Pay'n'Spray, rychlostí na vás policejní brigáda stačit nebude. Další možnost je silně riskantní, ale pokud se povede její nesnadný začátek, zbytek je už legrace - počkejte až se objeví obrněné vozidlo SWAT, zabijte řidiče a rychle do něj nasedněte. Nyní zamiřte co nejrychleji přímo ke kavárně, pokud se vám nestane nic vyloženě špatného jako propíchnutí všech pneumatik, měli byste cíle dosáhnout ještě před destrukcí vozu. Vstupte do kavárny a mise je splněna.

 Trojan Voodoo (10000$)
Obrázek zdroj: tisková zpráva Tuto misi nemůžete provést před splněním všech haitských misí pro Auntie Poulet (viz níže). Až vám bude zpřístupněna, užijte si výtečnou úvodní animačku a vydejte se na lov auta Haiťanů, tedy Voodoo. Je červené a pokud chvíli vydržíte v oblasti Little Haiti, je snadné jej získat. Zajeďte spolu s Pepem k ostatním Kubáncům a následujte je k haitské továrně. Setrvejte ve voze, jak vám hra přikáže a dojeďte až k vyznačenému kruhu.

Vystupte a zlikvidujte všechny Haiťany v dohledu, pokračujte do továrny a vyčistěte zbytek. Není třeba být zcela důsledný, o něco se dovedou postarat i Kubánci sami. Položte dvě bomby v přízemí, vyběhněte na konci továrny po schodech a položte poslední. Máte půl minuty na opuštění prostoru továrny, nesnažte se proběhnout ven zavřenou bránou a místo toho u ní zahněte ke stěně vpravo, kde vyběhněte po schodech na střechu domu. Jakmile budete od továrny dostatečně daleko spustí se animace velkého výbuchu a vy se ještě můžete vrátit zpět a vysbírat pozůstatky. Umberto vám zavolá a definitivně potvrdí, že máte velké cojones ;)

Mise pro Auntie Poulet(na mapě jako voodoo panenka)

 Juju Scramble (1000$)
Užijte si první animaci s Auntie Poulet, která dává pokaždé Tommymu čaj, působící totální sklerózu. Netuší, pro koho mise plní, proč, ani proč za ně dostává tak mizerné odměny - tato mise je nejlepším příkladem a přes pouhou tisícovku za splnění jde o brutálně těžkou záležitost.

Před sebráním prvního kufříku si zcela určitě pořiďte PCJ600 nebo velmi rychlé auto, ideálně Cheetah. Seberte kufřík na střeše a po odhalení policejní pasti rychle seskočte dolů k vozidlu a zamiřte ke druhému kufříku. Seberte jej a máte už celé 4 hvězdičky! Po cestě ke třetímu kufříku je v drobném průjezdu mezi domy úplatek, který jednu hvězdičku odebere, dále doporučuji zamířit k Pay'n'Spray - časový limit stále stihnete a riziko jet s policií za zády je velké. Seberte čtvrtý kufřík a zamiřte již jen zpět k Auntie Poulet.

 Bombs Away! (2000$)
Obrázek zdroj: tisková zpráva Mise s problémovým ovládáním letadélka, ale opět jde pouze o zvyk. Zajeďte k Top Fun dodávce, převezměte kontrolu nad prvním letadélkem a trochu se přizpůsobte jeho letovým (ne)schopnostem. Naleťte nad skupinu Kubánců v poměrně větší výšce a shoďte co nejvíc bomb, nejlepší je zabít všechny na pobřeží tímto prvním tahem. Než se budete zabývat případnými uprchlými loděmi, zničte nejdřív vše na souši postupnými nálety zleva doprava. Trefit loď v pohybu již taková legrace není, pokud vám ale zbývá jako poslední cíl, můžete si dovolit letět nízko a explozí zničit i letadélko.

 Dirty Lickin's (5000$, možnost získat HODNĚ nábojů do sniperky)
Několik užitečných informací na začátek - po této misi se vám otevře poslední mise pro Umberta Robinu, a zároveň vám prudce klesne popularita u Haiťanů. Od této chvíle na vás vždy budou útočit. Silně doporučuji několikrát misi úmyslně překazit střelením do Kubánce přímo od startovního bodu - bude vám oznámen neúspěch a prostě jen zaběhněte zpět k Auntie Poulet pro opětovné zadání. Sniperka vám však zůstane a tímto způsobem můžete nasbírat neomezené množství nábojů.

Až budete spokojeni s množstvím střeliva, doběhněte k označeným schodům, seberte pod nimi adrenalin a postavte se do kruhu nahoře. Zabte všechny Kubánce, za chvíli přijedou dva náklaďáky z novými posilami. První z nich zlikvidujte M60 nebo raketometem dřív než vůbec stihne zastavit, s druhým nejspíš již tuto operaci nestihnete. Dobijte zbytek Kubánců a mise je hotová.

Mise pro Love Fist(na mapě jako lebka)

 Love Juice (2000$, mise od Mitche Bakera)
Obrázek zdroj: tisková zpráva Doporučuji použít na tuto misi PCJ600, zajeďte ke kruhu a zastavte směrem k silnici. Dealera dožeňte a zezadu zastřelte, má krom drog i fajnovou brokovnici Spas-12. Nyní zajeďte pro Mercedes a připravte se vyrazit co nejrychleji zpět, časový limit je brutální. Na PCJ600 bez vybourání jde však stihnout celkem v pohodě. Funguje i odvoz helikoptérou, kdy lze přistát se zhruba desetivteřinovou rezervou.

 Psycho Killer (3000$)
Dost, dost jednoduchá mise - dojeďte na místo určení, shlédněte legrační animačku a vydejte se za transvestitou v autě, který chce zabít Love Fist :) Jednoduché střílení z vozu by pak mělo zajistit explozi auta a splněnou misi. Další misi pro Love Fist pak nemůžete udělat před splněním misí pro Mitche Bakera (viz níže).

 Publicity Tour (8000$)
Zábavná mise s dlouhým intrem, které si doporučuji vychutnat stejně jako hlášky Love Fist při zneškodňování bomby. Nemusíte celou dobu mít nohu na plynu, stačí jen nezpomalovat - doporučuji zajet na hlavní dálnici a zde jet dlouhé úseky na volnoběh dokud to Demolition Meter vydrží, potom vždy pro bezpečnost přidat. Na konci dálnice bohužel následuje nebezpečná otočka, takže pozor na rychlost. Až bude bomba zneškodněna, prostě dovezte Love Fist na koncert a máte vyhráno.

Mise pro Big Mitche Bakera(na mapě jako listové eso)

 Alloy Wheels of Steel (1000$)
Závodní mise, takže zde vám bohužel moc nepomůžu. V 99% případů se však vaši sokové po cestě vybourají, často i vícekrát, takže prostě jeďte bezpečně a zvítězit není těžké...

 Messing with the Man (2000$)
Obrázek zdroj: tisková zpráva Mise, ve které máte způsobit co největší destrukci a chaos, je zároveň jedinou misí, která po svém skončení neodečte všechny hvězdičky na Wanted Levelu. Moje úvodní pokusy, kdy jsem sice chaosmeter naplnil, zato po mě šla FBI, tak skončily hořkým neúspěchem. Stejně tak nefunguje strategie z PS2 verze se střelbou do již vybuchlého auta. Přesto existuje jedna velmi snadná cesta, jak misi dokončit.

Nasedněte na Angela před klubem a vjeďte na dálnici podél moře, jeďte v protisměru a každé auto rozstřílejte na cucky, což přidává zdaleka největší kousky do chaosmeteru. Tímto tempem pokračujte až do naplnění, kdy byste měli mít zhruba 2-3 hvězdičky. Zajeďte tedy jednoduše do Pay'n'Spray a máte klid.

 Hog Tied (4000$)
Po zvládnutí této mise se zpřístupní poslední Love Fist mise, zároveň lze pro splnění velmi dobře použít helikoptéra. Místo skákání mezi budovami jednoduše přiletíte na místo, seberete motorku a odjedete. Zábavnější je však určitě si skok užít.

Seberte tedy PCJ600, dojeďte ke schodům naproti AmmuNation a s pořádným rozjezdem přeskočte na druhou stranu silnice. Zabijte co nejvíc nepřátel v dohledu, seberte dole motorku a rychle pryč. Musíte utéct přes schody vedoucí nahoru a následně zpět na silnici, zde se do vás pustí několik vozů s nepřáteli. Buď je vyhoďte do povětří nebo prostě ignorujte a dojeďte co nejrychleji k Mitchovi.

Mise pro Phila Cassidyho(na mapě jako P)

 Gun Runner (2000$)
Obrázek zdroj: tisková zpráva Po animačce nastupte do Patriota a vydejte se naproti náklaďákům. Jeden z nich má na střeše nepřítele, naperte to do obou vozů, zabijte nepřátele, řidiče a seberte zbraně v bednách. Vstříc se vám vydá hejno pistolníků na skútrech Faggio, které doporučuji pozabíjet kvůli odměně 100$ za každého. Opakujte nyní stejný proces jako před chvíli, najet tedy do náklaďáků, zabít nepřátele kolem, zabít řidiče a ukrást zbraně.

 Boomshine Saigon (5000$, nákup těžkých zbraní u Phila)
Krásné vysvětlení, proč nemá Phil v GTA3 ruku ;) Bohužel Boomshine máte v sobě také a řízení vozidla se stává nechutně těžkou záležitostí, zvláště máte-li jet v Patriotu. Snažte se nepřejet žádné policajty a dorazit k nemocnici co nejrychleji, zde však Phil odmítne jít dovnitř a musíte jej odvést ke "specialistovi", který je naštěstí jen kousek po cestě. Důležité je hlavně udržet Phila na živu a zákon od těla, Boomshine postupem času vyprchá.

Tím máme za sebou třetí část návodu, příště si projdeme mise spojené s nemovitostmi a také zabijácké mise získávané přes telefonní budky.

Stáhněte si k PC verzi hry: Mapu města ve vysokém rozlišení (1,3 MB), Další mapy města s bonusy, nemovitostmi nebo speciálními skoky (1 MB), Cheaty, Trailer, Videa, Screenshoty, Patch, Konvertor hudby do MP3, Modern mod video

Stáhněte si k PS2 verzi hry: Trailer, Video 2, Video 3

Související články: Recenze PC verze, Další části návodu, Recenze PS2 verze hry (1/2003), Preview (4/2003), Grand Theft Auto III recenze (5/2002), GTA3 přídavné mody, Grand Theft Auto III návod, Novinky, Kdy u nás vyjde GTA: Vice City?,



Frix
autorovi je 17 let, píše pro Tiscali Games a Level a dlouhodobě žije ve Finsku, kde studuje International School of Helsinki. Hraje akce všeho druhu, trpí úchylkou pro stealth žánr, GTA a Warrena Spectora (všechny články autora)

 
 
Frix

Nejnovější články