PlayStation 4 firmware update přináší Share Play a uploadování videí na YouTube
zdroj: tisková zpráva

PlayStation 4 firmware update přináší Share Play a uploadování videí na YouTube

28. 10. 2014 14:15 | Hardware | autor: Petr Poláček |

PlayStation 4 firmware update 2.0 je venku a krom trojice užitečných funkcí v rámci Share Play (psali jsme o tom včera) nabízí další zajímavé a snad i užitečné funkce včetně možnosti uploadovat videa z hraní na YouTube nebo možnosti hrát PS4 tituly na mobilech a tabletech Xperia Z3 od Sony.

Share Play funkcionalitu jsem rozebíral ve včerejším článku a zbývá k ní dodat, že když kamarádovi umožníte na dálku hrát vaši hru, automaticky se srazí rozlišení na 720p. Jde však o logické řešení v zájmu zachování plynulosti, protože kamarád vlastně hraje vaši hru přes internet a nižší rozlišení znamená i menší objem dat, která musí internetem protéct.

Pojďme však dál. Firmware update 2.0 přináší nejenom novou YouTube aplikaci (kterou si musíte stáhnout separátně), ale hlavně možnost uploadovat videa z hraní na váš YouTube profil. Doposud bylo možné videa uploadovat z PS4 přímo pouze na Facebook (wtf?), na YouTube jste je mohli dostat přehráním na flashku a následným nahráním z PC. Celý proces je tak nyní mnohem jednodušší.

zdroj: Archiv

Podpora grafických témat, kterými si můžete vyzdobit home screen v PS4 je sice fajn, ale nikdo z nás se z toho asi nezvencne. Mnohem zajímavější je možnost přehrávat v systému i při hraní hudbu přímo z flashky strčené do USB portu, přestože nechápu, proč nelze hudbu z flashky zkopírovat na pevný disk konzole. Snad někdy v dalším updatu. Hodit by se ale hardcore uživatelům PS4 mohlo lepší vyhledávání obsahu v PS4, potažmo možnost vyhledávat kámoše pomocí jejich reálných jmen a ne jenom obskurních nicků, které si stejně nikdo nepamatuje.

Text na PlayStation blogu o tom sice mlčí, ale velmi zajímavá mi přijde možnost streamovat/hrát PS4 hry na Sony Xperia Z3 zařízení. Jde o funkcionalitu, kterou Sony slibuje už pár měsíců, a konečně je tady. V zásadě je to stejné, jako když PS4 hry hrajete na handheldu PS Vita, jen si musíte (vlastně nemusíte, ale je to pohodlnější) pořídit ještě speciální držák, který připevní Xperia Z3 zařízení k PS4 DualShock ovladači. Karel Drda by z podobné funkce byl nadšený, kdyby měl PS4 a Xperia Z3, protože by mohl hrát PS4 hry i na WC. Ale PS4 nemá, takže má smůlu.

Krom nového firmwaru pro PS4 Sony vydala i firmware pro PS Vita a PS TV. Na obou zařízení je možné díky updatu sledovat streamy z hraní, PS TV díky updatu nabízí podporu pro čtyři ovladače/hráče. No, a pokud používáte PlayStation App na svých mobilech, abyste kupovali a nechávali si stahovat hry do svých konzolí na dálku, tak byste měli své mobily a tablety přesvědčit, že je dobré stáhnout novou verzi 2.0. Nedočkáte se sice převratných nových funkcí, ale nové rozložení hlavní stránky také potěší.

Další informace o zmíněných updatech naleznete na PlayStation Blogu, případně je hezky shrnuje video, co se válí někde okolo.

Nejnovější články