Kinect u Xboxu váš prý špehovat nebude, půjde vypnout
zdroj: tisková zpráva

Kinect u Xboxu váš prý špehovat nebude, půjde vypnout

28. 5. 2013 10:36 | Hardware | autor: Aleš Smutný |

Jednou z nejdiskutovanějších věcí ohledně nového Xbox One je jeho neustálé a neodstranitelné propojení s Kinectem, který tím pádem bude pořád aktivní a bude vás sledovat bedlivým očkem a ouškem, tedy kamerkou a mikrofonkem. Tedy předpokládaně, což rozvířilo i třeba debatu v Německu, kde berou ochranu dat hodně vážně.

Jenže už před pár dny se program manager Jeff Henshaw vyjádřil, že tyhle obavy jsou liché, protože půjde Kinect nastavit tak, abyste se nebáli kybernetického šmíráka a nebo voyeurské konzole. Dle jeho slov půjde uživatelsky funkce Kinectu modifikovat a nebo prostě vypnout. Což zní jako velmi jednoduché řešení.

Henshaw říká: „Pokud chcete soukromí, dáme vám módy, které vám vaše soukromí zajistí. My už o tom něco na webu píšeme a něco podobného se bude týkat Kinect u Xbox One. Systém je navržený tak, že Kinect bude neoddělitelnou součástí zážitku. Není to tedy případ, kdy půjde kameru zcela odstranit. Ale budete moci systém módy nastavit tak, že se budete cítit zcela bezpečně, protože kamera bude vypnutá a neuvidí vás“. Vážně to zní jednoduše. Člověka až napadá, jestli tohle neměl Microsoft zdůraznit hned při prvních hodinách představení Xboxu One. Ale zase bychom přišli o spousty obav z toho, co přístroj uvidí a uslyší.

Nejnovější články