V kooperativní řežbě Helldivers šíříte demokracii mezi emzáky
zdroj: tisková zpráva

V kooperativní řežbě Helldivers šíříte demokracii mezi emzáky

16. 2. 2015 12:10 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Švédské studio Arrowhead ukázalo svůj svérázný smysl pro humor ve své prvotině Magicka a s brutální, shora viděnou střílečkou Helldivers se také nedrží zkrátka. Ačkoliv jde o ryzí akční zábavu pro čtyři hráče, kteří masakrují desítky a desítky broučích mimozemšťanů s pomocí nejrůznějších zbraní, trailer a příběhové pozadí hře dodávají mile okatý politický šťouchanec.

„Šiřte demokracii po celé galaxii,“ hřímá senátor John W. Killjoy a dodává: „Brouci byli nákazou v této galaxii po příliš dlouhou dobu, proto musí být vyhlazeni než se rozšíří na další planety.“ Nu a vaše čtyřčlenná skvadra vesmírných bijců je tím pravým lékem na tuto nákazu a zároveň správným šiřitelem demokratických hodnot.

Ale lehký politický podtext stranou, Helldivers vypadá jako sympatická šílená řežba, která nejde pro vtip daleko, zvláště, když vám celý tým rozmáčkne bezohledně přistávající výsadková loď. Samozřejmě platí, že je zapnutý friendly fire, takže veselé momenty zmasakrování vlastních kolegů jsou zaručeny. Celkem se utkáte se třemi různými druhy mimozemšťanů, přičemž bitvy budou probíhat na procedurálně generovaných světech, kde vám hra přiděluje dílčí úkoly.

zdroj: Archiv

Helldivers vychází 3. března na PS4, PS3 a PS Vita, přičemž bude fungovat nejen cross save, takže půjde mezi platformami přenášet své dosažené výsledky, ale také crossbuy, takže nemusíte hru kupovat několikrát, a nakonec i cross play, takže si klidně zahrajete na PS Vita s hráči na PS4 a PS3 najednou. To by také mělo zaručit, že nikdy nebude nedostatek hráčů pro kooperaci. Přinejhorším se do boje můžete pustit sami, ale kouzlo bude nejspíš spočívat v koordinovaném a nekoordinovaném masakrování nepřátel i spojenců.

Nejnovější články