Pusťte se ve sci-fi adventuře Pollen do zkoumání základny na měsíci Titan
zdroj: tisková zpráva

Pusťte se ve sci-fi adventuře Pollen do zkoumání základny na měsíci Titan

20. 4. 2016 11:54 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Největší měsíc Saturnu jménem Titan je dějištěm sci-fi adventury Pollen od finského studia Mindgames, která vyšla dnes. Ta v sobě kombinuje puzzly i odkrývání příběhu spíše ve stylu Gone Home a vizuálně jde ve stylu dnes velmi oblíbených výletů na cizí planety. Vy se tentokrát ocitnete v roli technika společnosti RAMA Industries a zjišťujete, co se stalo na Stanici M, z níž zmizela celá její posádka.

Zápletka není příliš originální, ale když se podíváte na trailer, rozhodně hře nemůžete upřít atmosféru. Video skutečně evokuje snímky, k nimž se tvůrci odvolávají, tedy 2001: Vesmírná odysea nebo Moon. Základna nepůsobí jako místo, kde hrozí, že na vás každou chvíli může vyskočit krvežíznivý emzák (protože takoví by tu neměli být), ale jako prostě opuštěné místo, jehož tajemství musíte postupně rozkrývat.

Řada puzzlů je založená na vysoké interaktivitě prostředí. Autoři se dušují, že prakticky každá část stanice je interaktivní a i malý předmět může vést k vyřešení puzzlu. Je otázkou, zda to nemůže vést k zoufalému hledání nějaké drobnosti, jež vás nenapadla a nehnete se bez ní dál. Na druhou stranu je nedílnou součástí i odhalování příběhu, takže při pročesání každého koutu si snad uděláte jak přehled o tom, co se stalo, tak i najdete předměty, které jsou řešením k postupu dál.

Rozhodně je ale scifistická atmosféra hry čišící z videa příjemná. Pollen se přitom odehrává v alternativní realitě, kde JFK nezemřel kulkou atentátníka a technologický vývoj, který lidstvo vyslal ke hvězdám, přinesl v roce objev antigravitačního systému v roce 1965. V devadesátých letech byla zřízena základna na Titanu a zde působící tým došel k velkému, ale blíže nespecifikovanému objevu a pak zmizel.

Tady asi vstupuje na scénu název a logo hry, tedy Pyl a logo včely. Jelikož se předpokládá, že Titan by mohl být hostitelem života, je docela možné, že na nějakou mimozemskou formu narazíte. Stojí za zmínku, že Pollen vychází jak v tradiční verzi, tak si ji můžete užít skrze systémy virtuální reality a to jak Oculus Rift, tak i HTC Vive. Hra stojí na Steamu 23 eur, ale nyní je k mání s desetiprocentní slevou.

zdroj: Archiv

Nejnovější články