Po devíti letech vývoje vychází soví dobrodružství Owlboy
zdroj: tisková zpráva

Po devíti letech vývoje vychází soví dobrodružství Owlboy

6. 9. 2016 16:03 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

O Owlboy jsme psali v roce 2011, 2013 a pak se hra na dlouho odmlčela. Ovšem, po devíti letech od představení se konečně téhle silně stylizované explorativní adventury od studia D-Pad dočkáme. Je to opravdu dlouhý vývoj, ale důvodem, proč se tak táhl prý je, že poté, co tvůrci vydali demo, rozhodli se na základě hráčských postřehů titul od základu překopat. Čekání těch, kteří ještě nezapomněli je ale skoro u konce, protože hra vyjde na PC 1. listopadu.

Oznámení data vydání doprovází i trailer, který vám toho o hře ale moc neřekne. Vězte tedy, že Owlboy je explorativní adventura, v níž prozkoumáváte 2D s létajícím němým sovím chlapcem Otusem. Odtud tedy název hry. Základem je velká svoboda v rámci objevování, protože vaše létání není omezované žádnou staminou či něčím podobným. Nicméně, váš hrdina je bezbranný, takže bude potřebovat pomoc přátel, kteří jej mohou doprovázet a dokáží bojovat.

Pokud si pořád říkáte, čím by měl být Owlboy tak výjimečný, možná vám víc napoví stránky hry na Steamu. Především je to otevřený svět, který v sobě nese příběh, který odhalujete i skrze konverzaci s jeho obyvateli. Sem spadají i Otusovi spojenci, kteří za něj bojují, ale mají i vlastní unikátní příběhy, které můžete rozkrýt, pokud si zverbujete na svou výpravu. A v neposlední řadě jsou to i souboje, které musíte řešit právě s pomocí spojenců a čekat přitom můžete i obtížné bossy.

zdroj: Archiv

Owlboy vypadá unikátně atmosférou a lákavě i herním systémem, který spojuje objevování světa a jeho příběhu s akčními střety v rámci jednotlivých obrazovek vykreslených v pěkném pixelartovém stylu. Samozřejmě je otázka, jak moc dokáže hra vystoupit z řady nezávislých plošinovek, které prostě v posledních letech zažívají boom. Jak moc unikátní Owlboy je zjistíte 1. listopadu.

Nejnovější články