Half-Life 2 nejdřív letos v létě
zdroj: tisková zpráva

Half-Life 2 nejdřív letos v létě

3. 2. 2004 20:20 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

V říjnu 2003 jsme vás informovali o průniku hackerů do interní sítě Valve Software a zcizení zdrojového kódu k chystané akci Half-Life 2.

Jak se nyní ukazuje, tato událost zřejmě ovlivnila průběh celého vývoje, víc, než se zdálo, nebo se to tak alespoň zástupci firmy snaží prezentovat. Ačkoliv zatím jsme s vydáním titulu počítali v dubnu 2004, nejnovější zprávy potvrzují, že hra bude dokončena nejdřív v létě! Half-Life 2 bude také předváděna na letošní výstavě E3 (12-15. května) a jak bylo oznámeno, Valve do této doby neplánují vydávat žádné další informace.

Se zdržením HL2 souvisí i posunutí termínu vydání RPG Vampire: The Masquerade – Bloodlines. To má totiž běžet na stejném engine (Source) jako HL2, do kterého bude třeba implementovat stejné bezpečností části a opravy. Podle zástupců vývojářů z Troika Games vyjde jejich hra až na jaře 2005. Se Source engine souvisí i další zpráva z dnešního dne, studio Arkane (tvůrci Arx Fatalis) se totiž vedle Troiky stane dalším vývojářem, který pro svoji hru zvolil právě technologii od Valve. Licenci na Source engine použije pro své nové RPG, o kterém ale zatím nebylo nic podrobnějšího prozrazeno.

zdroj: Bluesnews

kate

Nejnovější články