Vybudujte město a zachraňte fantasy svět ve velkém MMORPG Wartune

Wartune je hybridní onlineovka, kdy jde zároveň o jak realtime MMORPG, tak o taktickou a budovatelskou strategii. Na jedné straně bojujete a snažíte se dostat lidstvo z téměř jisté zkázy, procházíte dungeony a účastníte se malého či masivního PvP, a na straně druhé vylepšujete své vlastní město.

Příběh

Před tisícovkami let povstal bůh Temnoty Yaros a s Hlubinnou armádou zaútočil na císařství Yaloran. Krvavá válka stála život milionů nevinných duší, nemluvě o naprostém zpustošení dříve bohaté a úrodné země. Teď je z ní jen nehostinná poušť. Lidstvo potřebuje hrdinu, který ho vytáhne z jinak nevyhnutelné zkázy. Někoho, kdo vyzve temného Yarose a dokáže jej porazit.

Herní prvky

Ve Wartune si můžete vybrat ze tří rozdílných tříd. Postavíte se vašemu úhlavnímu nepříteli jako rytíř, mág, nebo lučištník? Na vašem rozhodnutí záleží, ale ne zlého Yarose nebudete sami. Vedle standardních jednotek si budete moct ke svému boku povolat mocné válečníky Eudaemony a mystické příšery Sylphs.

698340-wartune-1280x720

Vedle nich máte k dispozici také běžné jednotky, které můžete měnit, upravovat jim formaci a ladit taktiku tak, abyste měli na poražení nepřátel v dané situaci co největší šanci. Svého vlastního hrdinu si můžete navíc ještě vybavit pomocí stovek různých předmětů a dát tak ostatním jasně najevo váš unikátní styl. Tomu dopomůže i unikátní mount, kterých je ve hře přes sto.

Město

Všechny ty jednotky a bojové schopnosti jsou sice hezké, ale co by to bylo bez zázemí. Každý přece ví, že král je silný jen tak, jak silné je jeho město. Proto je stavění města nedílnou součástí Wartune, má přímý vliv na vaši postavu i na PvP události a vůbec jde o jednu z hlavních částí hry. Živoucí město můžete jak budovat, tak různě vylepšovat a rozhodně byste ho neměli zanedbat.

Sólování & multiplayer

Co naopak „zanedbat“ můžete, jsou vaši kamarádi. Pokud nemáte zrovna po ruce několik spřízněných duší, nevadí. Wartune vedle multiplayeru nabízí i příběhovou singleplayerovou kampaň. Povinnost hrát s ostatními hráči se tak nekoná.

Pokud ovšem kamarády máte, nebo si je najdete přímo ve hře, čeká na vás další kus obsahu. Klasické PvP tu doplňují speciální multiplayerové dungeony, které můžete společně s kamarády „čistit“. Hráče z celého světa můžete vyzývat na souboje v Aréně a dokázat tak, že na to máte. Za své spojence pak můžete ve velkých Guild Battles položit život, nebo naopak život vašich nepřátel.

Wartune je na trhu také už nějaký ten rok, tudíž nabízí lety a desítkami milionů hráčů prověřenou hratelnost, která jednoduše funguje. Jestliže vás zde nabízený fantasy svět alespoň trochu oslovil, zkuste se podílet na jeho záchraně.

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270

Wartune vás nemusí stát nic, hra je dostupná zdarma. Stačí jen registrace a pak se už můžete rovnou vrhnout do budování města a bojování s dávným zlem.

Tagy: strategie akční fantasy RPG taktická

Zdroj: tisková zpráva

Poslední komentáře

celkem 0