Travian CZ

Travian se ve vodách internetu objevil před téměř deseti lety, raketově vystřelil až na samý vrchol popularity a od té doby se toho vlastně mnoho nezměnilo. Tato nenápadná strategie, kterou si může v prohlížeči (čili bez nutnosti cokoliv stahovat) zahrát úplně každý, se díky svým jednoduchým pravidlům stala hitem. Byla by ale chyba nazývat Travian jednoduchou hrou, jen na základě ovládání. Jeho pravou silou je dravost hráčů. Tak jako v přírodě, i tady vítězí ti silnější a odvážnější.

Nejste-li ale válečníky, ještě to nemusí znamenat, že Travian není hra pro vás. Pokud vás více láká budování a rozvíjení ekonomiky, stačí se zapojit do jedné z mnoha aliancí, výměnou za suroviny, kterých budete těžit více díky svému ekonomickému zaměření, vám vaši spoluhráči poskytnou potřebnou ochranu před nájezdníky.

travian-bannerFinal

Galové, Římané, nebo Germáni? To je to, oč tu běží. Tři národy znamenají tři různé cesty, zvláště ze začátku budou rozdíly citelné, měli byste proto vybírat opatrně. Římané vynikají útočnou silou a stavitelstvím, Galové zaujmou zejména silnou obranou, ale podceňovat jejich ofenzivu se rozhodně nevyplatí, Germáni jsou proslulí svými silnými útočnými jednotkami, které jsou sice pomalejší, ale co ztrácí na rychlosti, to získají na síle.

  travian-screen

 

Pár rad do začátků

  • Hlavním cílem Travianu je postavit Div světa. Ten nelze postavit sám, chcete-li se tedy zapojit do globálního dění na vašem serveru, připojte se co nejdříve k nějaké alianci.
  • Vstup do aliance vážně zvažujte i ve chvíli, kdy chcete hrát Travian jako budovatel, bez ochrany vašich spojenců z aliance se brzy stanete obětí některého silnějšího hráče, který vás bude využívat jako levnou zásobárnu surovin.
  • Vybírejte svůj národ opatrně. Začátečníkům se doporučuje začít s Římany, kteří mají začátky ve hře snazší.
  • Každý herní cyklus trvá různou dobu, většinou ale několik měsíců, i rok (resp. dokud se nepostaví Div světa), pokud to jde, zapojte se do toho nejmladšího – ačkoliv vám Travian dá několikadenní imunitu (3-14 dní, v závislosti na délce doby, po jakou už hra běží), na dlouho rozehraném serveru se vám bude začínat obtížně.
  • Jako první postavte pole a sklady, úroveň polí pak zvyšujte postupně – tedy nejdříve všechna pole na úroveň 2 a až posléze na úroveň 3 atd.
  • Jako první surovinová pole zvolte těžbu hlíny, dřeva a železa, které budete potřebovat na stavbu.
  • Ujistěte se, že máte před koncem imunitního období úkryt alespoň na úrovni 3.
  • Buďte připraveni na to, že hned po konci imunity na vás začnou útočit ostatní hráči.

Tagy: strategie

Poslední komentáře

celkem 0