Strategie Forge of Empires rozšířila svůj záběr i o budoucnost

Budovatelská a taktická strategie Forge of Empires, která je jakousi odlehčenou verzí Civilizace pro webové prohlížeče, se nedávno dočkala velkého rozšíření Future, nebo-li Budoucnosti. To, jak už lze vytušit z názvu, se neodehrává ve středověku nebo ještě dříve, ale v době, kdy lidská rasa překonala většinu dnešních problémů. Ekologické trable jsou za námi, energii generují větrné turbíny a zločinnost, násilí i sledování jsou věcí minulosti. Pořád ale existují lidé vyhledávající konflikty a vy byste ne ně měli být připraveni...

Budoucnost do hry přidává celou novou příběhovou linii se spoustou hlavních úkolů. A když se vám ty hlavní omrzí, máte k dispozici šedesát vedlejších úkolů. Příběh vás zavede do zcela nového, neprobádaného kontinentu, který se rozprostírá napříč 12 novými provinciemi.

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270

Další novinky v číslech:

  • 20 nových technologií čekajících na vyzkoumání
  • 28 nových budov
  • 5 nových vojenských jednotek
  • několik nových schopností jednotek
  • 2 nové "Great Buildings" s novými schopnostmi
  • několik nových bojových map
  • 12 nových futuristických portrétů

Forge of Empires je především budovatelská strategie, ale občas se nevyhnete ani soubojům. Ty jsou po novém rozšíření bohatší například o vojáky navlečené ve speciálním exoskeletovém brnění. Mají k dispozici silné elektromagnetické kolejnicové dělo (Rail Gun) a záda jim kryjí satelitní zbraně.

industrial-age

On je vůbec Rail Gun zajímavou jednotkou a to především díky schopnosti Power Shot. Jde o opravdu mocný výstřel jehož největší potenciál leží v tom, že se před ním nikdo neschová. Power Shot navíc ignoruje veškerou obranu a podobné defenzivní stavy jednotek, ale něco za něco. S Rail Gunem nemůžete střílet pořád. Vystřelit vám dovolí jen jednou za dva tahy, mezitím se nabíjí. Používat byste ji tak měli s rozmyslem.

Rozšíření do Forge of Empires přidalo také nové budovy v čele s The Arch, speciální budovou určenou pro vědecké účely, nebo Rain Forest Project - obrovský mrakodrap který zachycuje a "těží" vodu.

Jde vidět, že vývojáři na konci minulého roku nelenili a do Forge of Empires přidali spoustu nových věcí. A na rok 2016 se chystají další novoty. Stačí tedy jen kliknout na tlačítko níže a začít hrát Forge of Empires zdarma hned teď!

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270

Poslední komentáře

celkem 0