Anno Online CZ

Série Anno je všem PC stratégům jistě dobře známá. Čítá mnoho dílů, přičemž ten první se dostal na světlo světa už v roce 1998. Od té doby vycházely nové díly víceméně pravidelně každých pár let, jen s jednou menší mezerou. V roce 2013 pak série nabrala trochu nečekaný směr, když Ubisoft vydal jednu ze svých prvních velkých prohlížečových her a to Anno Online. To je v některých směrech jiné, ale kořenů série se hra drží poměrně věrně.

Anno Online je budovatelská strategie, ve které můžete stavět velké metropole, ale začínáte, stejně jako v každé správné budovatelské hře, na zelené louce. I k metropoli se musíte nejprve dostat, krůček po krůčku, budovu po budově. Během celého procesu nesmíte zanedbávat svůj národ, na kterém celá ekonomika a růst vaší říše stojí a padá. Jak se vám postupně vyvíjí město pod rukama, vyvíjí se i jeho lidé a jejich požadavky a nároky.

anno_poutak

Celou hru ale nejste odkázáni na jedny a ty stejné budovy - průběžně odemykáte nové stavby a s nimi přichází i nové výzvy spojené s vaší expanzí. Na všechno ale nejste sami, máte možnost být součástí obrovského impéria a seskupovat se s ostatními hráči v guildách. Ruku v ruce tak lze spolupracovat s kamarády na společných cílech, nebo na úkolech daného serveru. Podstatné je i obchodování mezi hráči, bez kterého se v pokročilejších fázích hry obejdete jen těžko.

Jedním z hlavních rozdílů mezi Anno Online a některým z tradičních Anno titulů je zde přítomná persistentnost, která se odráží také v herních mechanikách. Jejich základ mimo jiné vychází z Anno 1404, jen je samozřejmě přizpůsoben webovému prostředí. Hra neutíká od své série ani co se grafiky týče - ta je věrná stylu všech předchozích titulů a mezi webovými hrami se určitě neztratí.

Anno Online obsahuje také PvE ve formě pirátů, kterým se musíte bránit. Od toho máte různé válečné lodě, jejichž nasazení je proti pirátům klíčové. PvE tady navíc není jen tak na parádu a do počtu, je s ním spojena série speciálních úkolů. Jestliže se vám stýská po klasickém Anno, nebo už prostě na onu tradiční PC hratelnost nemáte tolik času jako dříve, dejte Anno Online šanci. Je jiné, ale v určitých aspektech si v něm tu starou hratelnost jistě najdete.

Tagy: strategie

Zdroj: Vlastní

Poslední komentáře

celkem 0