Aion

Aion je další hrou od renomovaného studia NC Soft, které stálo za legendárním a dodnes oblíbeným MMORPG Lineage II. Zkušenosti k vytvoření unikátní, graficky podmanivé a zábavné hře tedy rozhodně nechybí. Aion je pastvou pro oči a svým neotřelým pojetím vyniká mezi početnou konkurencí.

Planeta Atreia bývala před dlouhými věky jednotná a vzkvétající. Avšak Drakani – strážci tajemné Aionovy věže, byli příliš lačni po moci. Sám Aion, stvořitel Atreyi nehodlal jen nečinně přihlížet, kterak jeho kdysi věrní služebníci drancují lidská obydlí. A tak stvořil dvanáct Nebeských vládců, kteří dohlíželi na bezpečnost křehké věže. Během jednoho z mnoha konfliktů se však Drakani dostali do útrob monumentu, kde došlo k velké bitvě. Ta celou věž rozmetala na kusy a rozdělila tak planetu na dvě části. V dolní polovině - Elysee se život takřka nezměnil – pole byla stále úrodná, lesy plné zvěře a obyvatelům se dařilo. Bohužel horní polovina, odvrácena od slunečního svitu, se stala drsným a nehostinným místem. Tamní obyvatele ji nazvali Asmodeou a časem se zkrátka přizpůsobili.

aion-poutak

Je samozřejmě na vás, zda budete hrát za bíle okřídlené a éterické Elyos, či za chladné „vrány“ Asmodae, obě rasy jsou jiné vzhledem k odlišným podmínkám, v jakých žijí, a obě tak samozřejmě mají své výhody a nevýhody. Mezi oběma „národy“ také zuří vleklá válka, ve které můžete být právě vy tím, kdo rozhodne o vítězství či prohře. Jenže nad osudem Atreyi se opět po tisících let smráká. Drakani – kdysi čestní a spravedliví strážci, kteří zavinili strastiplný osud světa, se vrací jako obávaní příslušníci rasy Balaurů. Ani tváří v tvář zkáze ale neutuchá vzájemná nenávist kdysi jednoho národa, a boje propukají na všech frontách.

Aion je klasickým fantasy MMORPG s originálními prvky, kterým vévodí zejména možnost létat. Můžete si vybrat jak z dobře známých povolání, která sestávají z Kněze, Válečníka, Mága a Hraničáře, tak i z méně tradičních, se kterými se setkáte jen v Aionu. Těmi jsou Inženýr a Umělec. Vyjma posledních dvou jmenovaných mají všechny třídy dvě specializace, které vám umožní hrát hru přesně takovým stylem, jaký vám vyhovuje. Ať už si raději necháváte odstup a přehled o bojišti, nebo je vám nejlépe v srdci jakékoliv akce, Aion vám vyjde vstříc.

Pár rad do začátků:

  • Rozmyslete si dobře, k jaké ze dvou frakcí se přidáte, ačkoliv si budete moci založit další postavu, frakci už změnit nelze.
  • Každé ze základních povolání má dvě specializace, vyplatí se strávit chvilku studováním, která bude ta pravá pro vás.
  • Křídla vám dají nevídané možnosti, nikdy ale nezapomeňte, že energii na létání máte omezenou. Po jejím vyčerpání zkrátka spadnete dolů.
  • Nepodceňte sbírání surovin v jednotlivých lokalitách, díky systému vytváření předmětů si můžete časem sami vyrobit to nejlepší vybavení.

Poslední komentáře

celkem 0