SnowRunner dostal oficiální podporu modifikací. Dočkají se i konzolisté
zdroj: Complexities

SnowRunner dostal oficiální podporu modifikací. Dočkají se i konzolisté

14. 5. 2020 14:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Hardcore simulace těžkých strojů a náročného terénu SnowRunner se mezi hráči a kritiky těší velké oblibě. Samotná hra má obsah na desítky a desítky hodin se svými jedenácti mapami, víc než 40 vozidly a stovkami misí. Ale stejně jako jeho předchůdci Spintires a MudRunner bude i SnowRunner žít z uživatelského obsahu. Už vznikly desítky zajímavých modifikací, a to se teprve chystají ještě komplexnější oficiální nástroje.

Tvůrci ze studia Saber Interactive se spojili s webem Mod.io, aby docílili poměrně pohodlné integrace modifikací. Kdyby SnowRunner vyšel na Steamu, dávalo by smysl použít Steam Workshop, ale vzhledem k exkluzivitě Epicu se muselo přijít s alternativou.

V menu hry proto najdete položku „Mods“, která vás přivede k vytvoření účtu na Mod.io. Pak už vám jen stačí najít modifikaci, která se vám zamlouvá, a přidat si ji do hry. Prozatím se musíte spokojit převážně s novými vozidly, ale objevují se i úpravy systémů hry jako třeba možnost koupit cokoliv nehledě na vaši úroveň, mody zvyšující kapacitu paliva, delší a silnější navijáky, dokonce si někdo pohrál i s fyzikou a tak podobně.

zdroj: Focus Home Interactive

Budoucnost oficiálních modderských nástrojů je ale ještě růžovější. Jakmile se spustí první vlna dodatečného obsahu v chystaném season passu, objeví se i update, který umožní modovat interiéry vozidel, tvořit vlastní mise, ale i celé mapy.

A objevuje se i jedna velmi potěšující zpráva pro majitele konzolové verze, mezi které se sám řadím. I na těchto herních zařízeních bude v budoucnu možné rozšiřovat SnowRunner uživatelskými výtvory. Zatím ale nepadlo, kdy a jak to bude možné. Každopádně to vypadá, že SnowRunner bude i po dokončení season passu žít dlouhým životem tak, jako jeho předchůdci.

Fendt 930 Vario Tractor zdroj: TDM1588804654

Nejnovější články