Uplynulý týden očima redakce: předvánoční resty a vánoční přípravy
zdroj: tisková zpráva

Uplynulý týden očima redakce: předvánoční resty a vánoční přípravy

16. 12. 2018 19:14 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Říct že se uplynulý týden nesl ve znamení jedné věci by tentokrát nešlo. I díky dozvukům The Game Awards jsme toho měli v redakci na probírání více než dost. Přesto jsme se každou chvilkou zastavili a nestačili se podivovat nad Artifactem. O hře jsme se v redakci bavili tak intenzivně, že jsme museli nakonec udělat samostatný Redakční pokec, ale ani tím to neskončilo. Artifact bude jednoduše fascinující pozorovat nejen letos, ale možná hlavně příští rok, kdy budou muset chtě nechtě přijít velké změny. Otázkou je, jestli na ně Valve má.

Aleš: Vánoce, vánoce přicházejí… To nebylo radostné, to bylo spíš konstatování, že je teď toho zákulisního zařizování mnohem víc, než předtím. Ale, paradoxně, jsem měl čas i na hraní. Zvládl jsem se znechutit v Artifactu, vrátit se k Magicu a přesvědčit se tak, že asi potřebuju nějakou odreagovávací tahovku/ karetku pro chvíle prokrastinace. Mimo toho jsem ale propadl i early access verzi Hades (Háda?), která působí jako plná hra. Je to rychlá, krásná, skvěle nadabovaná akce, ke které bych si ale asi měl zapojit gamepad. Jen se u ní nedá moc líně prokrastinovat, to je člověk pak hned mrtvý...

zdroj: tisková zpráva

Adam: Nejen že Epic zajistil velkou pozornost svému obchodu řadou důvodů v čele s debutem novinky od Super Giant Games jménem Hades, teď to celé posunuli ještě o jednu úroveň výš. Někdo v Epicu si očividně řekl „dorovnávám a přihazuji“ a najednou je tam zadarmo Subnautica. Já ji ještě nehrál, ale věřím Vaškovi a jeho úsudku – prý jde o strašnou pecku. Tak já si teda zažádám o reset hesla pro můj účet u Epicu (pořád mi ho kradou roboti) a Subnauticu si na svůj účet přidám.

Jen netuším, kdy se k ní reálně dostanu. Vánoční volný čas jsem si už předem rezervoval pro ten proklatý Octopath Traveler, ale chystám se ještě víc na Super Mario Party a další kousky, o kterých zatím ještě asi nemůžu mluvit (nebo už můžu Aleši?). O Vánocích tak rozhodně bude co dělat a když se zadaří, vecpu mezi nabitý rodinný a her program i tu Subnauticu.

zdroj: Archiv

Vašek: Největší zprávou tohoto týdne je pro mě asi oznámení nového rankingového systému v Magic: The Gathering Arena. Konečně dostanu konkrétní důkaz, že jsem neschopný břídil a nikdy se nevyhrabu ani z bronzové ligy. A velice mě potěšilo i oznámení data vydání strategie At the Gates od Jona Shafera, hlavního designéra páté Civilizace. Plenění kdysi všemocného, nyní rozpadajícího se impéria je přesně něco, co mi, starému šikanátorovi, který se vyžívá v ubližování bezbranným a nevinným, vyhovuje.

To, co jsem si v týdnu stihl zahrát, bohužel nestojí za řeč, ale aby řeč nestála, přece jen vám o tom něco povím. Stále zápolím s otravnými elfy v Thronebreakerovi, opatrně jsem se vrátil zpátky k FIFA 19 a letošnímu Football Manageru, no a z nějakého divného důvodu mě napadlo znova zapnout první sérii Life is Strange. A teď, během psaní, mě popadá nezvladatelná chuť na Into the Breach. Měl bych hrát nové věci, ale možná se ze mě na stará kolena stává chronický nostalgik. No, aspoň na rozdíl od Jirky pořád nepařím Skyrim.

zdroj: Archiv

Patrik: Tento týden mi prosvištěl před očima rychlostí blesku. Většinou se tak děje, když se člověk opravdu dobře baví, ale já si vůbec nemohu vzpomenout, co zajímavého se událo. Z novinek mi největší radost udělalo studio The Astronauts, které se připomnělo s lákavou gotickou střílečkou Witchfire, kterou mám v žebříčku očekávaných her hodně vysoko. Radost mi udělala i série Metro. Jednak třetí herní díl Exodus tím, že vyjde dokonce o týden dřív, jednak zrušení filmové adaptace. Ať to radši nikdy nevznikne, než aby se z toho stala trapná americká zombiekárna. Díky bohu za Glukhovského, kterému na svém díle záleží víc, než třeba takovému Sapkowskému.

Ale asi nejvýraznější událost toho týdne pro mě bylo rozehrání Super Smash Bros. Ultimate. Musím říct, že po krátké demu na E3 jsem z toho nebyl zdaleka tak nadšený, jako nyní v pohodlí domova. Nová mlátička od Nintenda mě nepřestává překvapovat. Nejen množstvím hrdinů překračující sedm desítek, ale celkovou hloubkou. Ke spočítání nabízených módů byste museli zapojit i prsty na nohou, je zde rozsáhlá příběhová kampaň, spousta podsystémů… Zkrátka za každým rohem vás čeká nějaké překvapení, které vás ještě víc přiková k obrazovce. Nintendo má největší tahák na letošní Vánoce a jsem zvědavý, jak Smash Bros zahýbou s prodeji Switche.

zdroj: tisková zpráva

Šárka: Miluju hudbu a miluju hry, takže mi mohlo být jasné, že s Tetris Effectem to bude láska na první zahrání. Žádný velký šok se nekoná, jsem zaháčkovaná. Jak kombinace audia s vizuálem a hratelností Mizugučimu fungovala už třeba v Rezu, funguje i tady. Můžu mít výhrady k tomu, že je to pořád “jen” Tetris, totiž milionkrát omletý koncept, ale vlastně mi to nevadí. Mám sto chutí si PS VR pořídit i domů a jen se bezcílně toulat z pouště na Měsíc, plavat s medúzami a rozfoukávat větrné mlýny.

To ale bohužel nejde, protože kromě tetrisu musím dělat a hrát i jiné věci. Pustila jsem se do úvodní pasáže okouzlující plošinovky GRIS, která si mě získala už na Gamescomu, přestože jsem ji musela hrát pod bedlivým dozorem tří dalších novinářů a jednoho roztomile nervózního španělského vývojáře. Do našponovaného osobního žebříčku nejlepších her letošního roku už ji asi nenapasuju, ale i tak stojí tenhle umělecký počin za pozornost.

zdroj: Archiv

Jiří: Předsevzetí minulého týdne jsem si vzal k srdci a PC Master Race tentokrát nezanedbával. Už jste slyšeli o nových procesorech AMD Ryzen? Nebo tedy, co se o nich rýsuje z uniklých informací? Velmi zajímavé. A to stejné by se dalo říci o nadcházející generaci grafických karet AMD, jejíž parametry vypadají ale už moc pohádkově. Koukněte na Hardware Club, kde jsme vše s Jindrou a Lukášem probrali, včetně prezentace Intelu k novým jádrům Sunny Cove.

A co mé zápolení s aktuálními hrami? („Aktuálními“ říkám schválně, abych zase nevytáhl KOTOR nebo podobnou vykopávku). Zkusil jsem si multiplayer Battlefield V, ale jsem v něm tak špatný, že jsem si musel spravit chuť pár tahy v šesté Civilizaci. Už aby tu byl únor a nový datadisk. Na co těšit se ale mám i v bližší budoucnosti: chystám se rozehrát Subnauticu, kterou teď Epic rozdává zdarma. Pár dnů o vánočních svátcích, to bych se mohl dostat i slušně daleko. Pokud teda nezapnu Skyrim... (Zdravím Vaška!)

zdroj: Archiv

Nejnovější články