Uplynulý týden očima redakce Games.cz #3
zdroj: tisková zpráva

Uplynulý týden očima redakce Games.cz #3

21. 10. 2018 13:46 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Zatímco nám z radaru zmizel Adam (nebojte, víme, že žije), my ostatní jsme se věnovali hrstce titulů, které potřebovaly, když už ne zrecenzovat, tak alespoň zahrát. Což vyústilo v jeden vokální protest, když Vašek s Jirkou tak nadšeně probírali Pathfindera, až je chtěl zbytek redakce něčím praštit po hlavě, protože neslyšel vlastního slova. Jenže, když se někdo nadšeně pustí do plánování strategie v dobrém RPG… Chvíli redakce byla rozdělená na tábory Kingmaker vs Thronebreaker s Patrikem v roli Švýcarska.

Vašek: Vím, že tenhle týden je věnovaný rostoucímu (a podle všeho oprávněnému) hypu ohledně nejmenované westernové hry, ale já si zatím užívám jiné pokračování - Reigns: Game of Thrones. Úvodní díl jsem na mobilu miloval, pokračování Her Majesty mě svou derivativností zklamalo na celé čáře, a tak jsem teď z nového a v mnoha směrech originálního dobrodružství v Západozemí o to šťastnější. Jediná nevýhoda je, že už se nemůžu dočkat poslední sezóny televizních Trůnů a jsem smutný z představy, že to všechno brzo skončí. No, snad Jona a Dany brzo vystřídají Geralt s Ciri. Možná jsem naivka, ale pořád ještě Netflixu věřím. Po oznámení výsledků castingu obzvlášť.

zdroj: Archiv

Šárka: Kdepak Geralt s Ciri, já strávila týden ve společnosti královny Meve a její družiny, a bavila jsem se opravdu vskutku královsky. Kromě toho, že Thronebreaker staví na zábavných kartičkových mechanikách, dialogy a úkoly přetékají easter eggy a odkazy na všechno možné. Casablanca nebo třeba Twin Peaks na vás spiklenecky pomrknou a vy se pousmějete, protože víte, že jste s tvůrci na jedné lodi, ale jejich šťouchnutí do Hearthstone mě regulérně rozesmálo. To, co mi všichni slibovali v Ready Player One, na mě zafungovalo až tady - nebo s CD Projektem víc sdílím popkulturní přehled? Každopádně si to celé zkusím dát ještě jednou, než se jako zbytek herního světa oddám Red Dead Redemption 2.

zdroj: Archiv

Aleš: Magic se mě nepustil. Achjo. Takového času. Ale abych byl produktivní, přibral jsem si k němu Thronebreaker: The Witcher Tales, protože co je lepšího, než přidat ke kartám další karty? Popravdě se už těším, až vyjde Red Dead Redemption 2 a já se rozjedu na koni prérií a vůbec se nezastavím v saloonu na partičku pokeru či blackjacku… Popravdě byl ale asi největší herní zážitek týdne LongPlay Pána prstenů s Vaškem. Když pominu jeho nadšené pěvecké vystoupení suplující chybějící soundtrack, moment, kdy vás bug teleportuje do hory, z níž se probojujete jen zabitím osamělého polonahého chlapíka v idylické, zelené přírodě, patří mezi ty nejlepší z letoška.

Patrik: Uplynulý týden jsem nevěděl, kam dřív skočit. Pobavil mě Sean Bean, kterému nestačí umírat jen ve filmech, ale rozšíří své řemeslo i na hry jako první Elusive Target v novém Hitmanovi. Zaujal mě obchod Discord, kterému ale tolik nevěřím i přes jeho vítaný „rodinný přístup“. Ponořil jsem se do krásného vesmíru ve Starlinku a připadal si jako malej kluk s raketkami s výměnnými komponenty. Ale předně jsem to byl já, kdo dostal tu čest naplno se ponořit do Red Dead… Revolver. Praotec série pořádně zestárl a vážně jsem nečekal, jak chytlavá záležitost to dnes může být. Jednoduchá, přímočará střílečka z Divokého západu, která překvapí lehkým parkourem, slušným systémem krytí, úsměvným dabingem a skvělým soundtrackem. Pokud máte PS4, dejte jí šanci. Krásně vám ukrátí čas před nadcházející „asi“ peckou.

zdroj: Archiv

Jirka: Ve světě hardware se odehrály dvě zásadní události: Nvidia vyslala na trh třetí grafickou kartu generace Turing, GeForce RTX 2070, Intel se zase vytasil s očekávanými osmijádry Core i7-9700K a Core i9-9900K. Zvláště nové procesory se zasloužily o nečekanou kontroverzi, když jejich vydání doprovázely zfušované testy na objednávku Intelu. To jsem opravdu kulil oči. Možná bych se nemusel tak divit, kdybych měl procesor na stole a mohl si ho rovnou otestovat, ale bohužel selhaly doručovací služby, takže stůl mám prázdný a musím se obrnit trpělivostí. Než se mi i9-9900K dostane pod kudlu, mrkněte alespoň na novinkový článek.

A co si myslím o RTX 2070? Na to bude nejlepší pustit si poslední díl Hardware Clubu, kde jsme se s Jindrou o výkonu nové karty pěkně rozpovídali. Tam se také dozvíte, že jeden ze vzorků RTX 2070 už je na cestě do redakce. Takže už vím, co mě čeká: týdenní kamarádství s MSI Afterburner a kapkami do očí. Těším se!

zdroj: Archiv

Nejnovější články