To nejlepší z Games.cz - návrat Commandos
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - návrat Commandos

15. 7. 2018 17:35 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Byla to asi jenom otázka času, ale Commandos se vrací. Zatím sice žádný nový díl oznámený není, ale k právům se dostal vydavatel Kalypso a má s nimi plány. Což je pořád lepší než ještě nedávná situace, kdy byla značka Commandos u ledu. Tahle série si svůj remaster, remake a nakonec i nové plnohodnotné pokračování zaslouží, a co vám budeme povídat, někteří členové redakce se už nemohou dočkat. Sice si na cokoliv nového s nálepkou Commandos ještě počkáme, ale kdo ví, třeba mezitím vyjde další Shadow Tactics

Recenze

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Hardware

Novinky

Yakuza Kiwami 2
Po remaku první Yakuzy je na řadě pokračování Yakuza Kiwami 2 s demem
Sega se zničehonic opravdu činí. Letos nám naservírovala plnohodnotné, a hlavně skvělé pokračování Yakuza 6: The Song of Life, rok předtím zase prequel celé série Yakuza 0, a do toho se ve studiu pustili ještě do omlazení minimálně prvních dvou dílů. Remake jedničky, Yakuza Kiwami, vyšel v průběhu loňského léta. To letošní hostí chronologického nástupce Yakuza Kiwami 2.
Monster Hunter: World
Lov gigantů v Monster Hunter: World začne na PC už za měsíc
Tak dlouho nám v Capcomu tajili datum vydání počítačové verze své nejprodávanější hry Monster Hunter: World, až se málem zapomněli podělit. Zatímco ostatní firmy svoje tituly odkládají, Capcom je servíruje s předstihem. Z původního předpokladu točícího se kolem letošního podzimu je totiž překvapivě už začátek srpna. Tak snad nepůjde o port ušitý horkou jehlou.
Warframe
Warframe přidává lodní bitvy a další otevřenou oblast
Studio Digital Extremes už léta žije ze stále populární free-to-play akce Warframe, která se i po pěti letech na trhu drží v top pěti nejhranějších hrách na Steamu. Tvůrci své kooperativní sci-fi udržují při životě obrovskými updaty, které čas od času změní zavedená pravidla k nepoznání. Zároveň zkouší i nové tituly, ale v případě multiplayerové střílečky s kartami The Amazing Eternals jim to bohužel nevyšlo.
desperados
Stařičká westernovka Desperados se po 17 letech dočkala updatu s podporou aktuálních systémů
Mnoho z nás s láskou vzpomíná na legendární Commandos z přelomu tisíciletí, leckdo potom pošilhává i po westernové „kopírce“ Desperados. Jednička s podtitulem Wanted Dead or Alive vyšla před dávnými časy v roce 2001 a dodnes si ji můžete pořídit na Steamu i GOG. Ale až odteď si bez problémů zahrajete i na moderních systémech.
KFpYjDu
No Man’s Sky ušlo velký kus cesty, nový milník chystá už za dva týdny
S každým dalším velkým updatem se No Man’s Sky blíží své původní vizi a ten nadcházející, lišácky pojmenovaný Next, to jen podtrhuje. Přidá do hry totiž plnohodnotný multiplayer, v němž budete moct hrát jak s kamarády v kooperaci, tak proti ostatním vesmírným průzkumníkům.
Far Cry 5 – Lost on Mars
V dalším DLC pro Far Cry 5 zastavíte invazi Marťanů, a ještě se s nimi vyfotíte
Před měsícem vydané DLC Hours of Darkness je ve srovnání s tím nadcházejícím poměrně normální. Jen trochu šílenější válka ve Vietnamu. Zato Lost on Mars je už pořádně přitažené za vlasy. Svět se totiž ocitá pod útokem mimozemšťanů a jedině vy jim dokážete vrazit kudlu do zad. Jestli tedy nějaká záda mají.
Phantom Doctrine
Phantom Doctrine v srpnu propojí studenou válku a XCOM
Na scéně se začíná objevovat čím dál tím víc her podobných sérii XCOM, a to zrovna v době, kdy jsme odvysílali naši celosvětově úspěšnou sérii LongPlayů War of the Chosen. Náhoda? Nemyslím si. Kromě Juliana Gollopa pracujícího na Phoenix Pointu se na nás zjevně dívalo i studio CreativeForge stojící za fantasy westernem Hard West, které se v brzké době chystá vydat Phantom Doctrine – víceméně XCOM za studené války.
Uncharted-4-A-Thiefs-End-HD-Wallpaper
Největší herní klikař? Nathan Drake. Nikdy ho netrefí ani jediná kulka
Víte, jaký vidoherní hrdina má největší štěstí? Nathan Drake ze série Uncharted. Není to myšleno nijak obrazně, ale doslova. Vývojáři ze studia Naughty Dog totiž potvrdili, že Drake nikdy žádnou kulku neschytá. Respektive ho všechny míjí proto, že má jenom ohromné štěstí. Jakmile mu štěstí dojde, trefí ho poslední kulka a je konec.
Twin Mirror
Adventura Twin Mirror od tvůrců Life is Strange chce inovovat propojení příběhu a hratelnosti
Studio Dontnod se během E3 vytasilo hned se dvěma projekty. První z nich, The Awesome Adventures of Captain Spirit, je už dávno venku, zdarma, a slouží jako prequel k blížícímu se pokračování Life is Strange 2. O tom víme vlastně ještě méně než o adventuře Twin Mirror, která se dočkala prvního vývojářského deníčku. Ten se nesnaží odkrýt roušku tajemství, ale spíš vyvolává další otázky.
commandos-2-men-of-courage-11-1
Vydavatelský gigant Kalypso koupil tvůrce Commandos. Má velké plány s novými i existujícími hrami
Hezky se nám sešly dvě obdobné klasiky. Včera jsme se dozvěděli o novém updatu pro realtime taktickou westernovku Desperados, dnes je na řadě její předloha Commandos. Ta se nově ocitá pod hlavičkou mediálního molocha Kalypso, který má určité plány s již existujícími tituly od Pyro Studios, ale zároveň chce dále rozvíjet zavedené značky.
Mafia III
Mafia III měla mít nebývale brutální úvod, vývojáři ho radši kompletně zničili
Způsob, jakým Mafia III vyprávěla svůj příběh, byl jednou z celkem mála věcí, které se mi na hře opravdu zamlouvaly. Retrospektivní dokument propojený se soudním procesem vás efektivně navnadil na myšlenku, že hlavní hrdina Lincoln Clay spáchá něco velkého – něco, kvůli čemu se o něj bude zajímat celá Amerika. Dokumentárními záběry také celý příběh začíná. Teď se ale ukázalo, že původně měl začátek vypadat jinak – a tvůrci ho radši vymazali z vlastních serverů.
Remnant: From the Ashes
Darksiders III ještě nevyšlo a tvůrci už odhalují novou kooperativní střílečku Remnant: From the Ashes
Studio Gunfire Games před pár dny oznámilo datum vydání svého aktuálního titulu Darksiders III na letošní listopad. S dalším projektem ale nehodlají vůbec otálet. Nová značka Remnant: From the Ashes se odhaluje prvním trailerem, který slibuje akční kooperaci ve zdevastovaném světě plném roztodivných emzáků.
Spyro Reignited Trilogy
12 minut z remaku Spyro 2 vás dokonale navnadí na chystanou Spyro Reignited Trilogy
Crash Bandicoot svůj parádní remake už dostal a svých pět minut slávy si užil na všech platformách. Teď je řada na další starou plošinovkovou ikonu, dráčka Spyra. Ten se dočká svého remaku v podobě Spyro Reignited Trilogy už v září. Vývojáři ze studia Toys for Bob nezahálí a představují dvanáct minut záběrů z hraní druhého dílu.

Videa

Nové hry
Nové hry, které vyjdou v tomto týdnu
Nový týden, nové hry. Honza Vondrášek si pro vás opět připravil videosouhrn těch nejzajímavějších titulů, které v nejbližší době poctí všechny možné platformy. Tentokrát tu máme úžasně vypadající JRPG, explozivní bouračky, sci-fi střílečku a kooperační kosení odporných mimozemšťanů.
games_teaclub_28_losthero (1)
Tea Club #28: Pavel Strnad o českém LostHero
„Je toho hrozně moc,“ říká Pavel Strnad, když popisuje akční RPGčko LostHero, na kterém pracuje s malým týmem Gold Knights přes dva roky. Kombinuje akční preciznost Dark Souls s důrazem na kooperativní multiplayer v hybridním prostředí scifi a fantasy, které se volně inspiruje sérií Wizardry. K tomu všemu přidává uživatelské stavění úrovní a měst. Je toho zkrátka hodně. Pavel do vývoje nevstupuje bez zkušeností, na značce LostHero pracuje posledních dvacet let, výsledkem byly menší internetové a online hry. Nejen o tom se dozvíte nad virtuálním šálkem čaje v našem Tea Clubu.
gamesplay
Čtenářský GamesPlay – hrajeme komplexní vojenský simulátor DCS World
Na trhu je velká spousta vojenských simulací, které se zaměřují na různé aspekty konfliktů. Ale málokterá z nich vám dovolí naskočit zadarmo a vyzkoušet si jak vzdušné, tak i pozemní a vodní prostředky. DCS World jistě nebude pro každého, ale mezi našimi čtenáři se našel odvážlivec, který vám po boku Pavla Dobrovského předvede krásu tohoto free-to-play simulátoru.
fc382
Fight Club #382: Půl-bilanční klub
Kostky jsou vrženy, data stanovena (víceméně), a my se tak můžeme s jistotou větší než malou podívat na to, co nás čeká a možná mine v druhé polovině letošního roku. Ono se nakonec určitě ještě něco odloží na příští rok, ale aktuální plán chystaných her vypadá solidně a tak, že od srpna až do konce roku nebudeme vědět, kam dřív skočit. V podcastu 382 jsme probrali, na co se kdo z nás těší a proč, vypíchli jsme ty nejzajímavější, největší a nejambicióznější tituly, ale podívali se i na černé koně.
bestof9_info
Best of GamesPlay #9 – červen
„We Have a Game, and We Must Stream.“ To je heslo našich GamesPlayů, které minulý měsíc vynalezli Pavel a Honza, a zdaleka to nebyla jediná zajímavá událost, co se odehrála před našimi kamerami. Pravidelný výběr toho nejlepšího tentokrát zahrnuje i nejrealističtější tenis všech dob, nejrealističtější automobilové závody všech dob či odpověď na věčnou otázku: „Je to krocan, nebo koroptev?“ A na přetřes se dostane i neexistující zadek Karla Drdy.
gamesplay
GamesPlay – hrajeme PC verzi luxusního remaku Crashe Bandicoota
Crash Bandicoot je celosvětově populární série, která zapustila kořeny i u nás. První díl vyšel na prvním PlayStationu už v roce 1996. Prvotřídní remake jedničky, dvojky a trojky pak vyšel pod názvem Crash Bandicoot N. Sane Trilogy minulý rok na PlayStation 4 a nedávno se dostal konečně i na zbývající platformy.
gamesplay
Retro GamesPlay – hrajeme zakladatele žánru hack and slash RPG, legendární Diablo
Diablo. Pojem, který definoval vlastní subžánr, jemuž dodnes s přehledem kraluje. K trůnu se snažili přiblížit mnozí, ale nepodařilo se to nikomu. Diablo je ve své velmi specifické kategorii prakticky „dokonalé“, jakkoliv je takovéhle slovíčko u téměř libovolné hry zrádnější než Butcher.

Nejnovější články