To nejlepší z Games.cz – filmový Tomb Raider, herní Tomb Raider, návrat V-Rally
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz – filmový Tomb Raider, herní Tomb Raider, návrat V-Rally

18. 3. 2018 18:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Staří známí se vrací. Ať už je to Lara Croft, která přišla hned dvakrát, nebo V-Rally. Pamatujete ještě na tyhle rallye závody z prvního PlayStationu? Tehdy byly skvělé a je velká otázka, jestli dokážou po více jak patnácti letech od posledního dílu obstát i v dnešní konkurenci. V-Rally 4 si zahrajeme ještě letos, stejně jako nového Tomb Raidera. Ten aktuální trilogii definitivně uzavře a Laru tak konečně povýší na neohroženou archeoložku, jakou ji známe z původních her. A jestli se vám nechce na Shadow of the Tomb Raider čekat do září, můžete si na Laru zajít do kina. Prý to není vůbec marné.

Recenze

Wartile
Wartile - recenze
Míchání deskovkového a videoherního světa je při zvolení správného žánru a adekvátním nastavení mechanik nejen funkční, ale hlavně zábavné – alespoň si to tedy myslí studio Playwood Project, jehož „tahová strategie“ Wartile dostala vlastnosti obou jmenovaných univerz. Výsledný mix nicméně potřebuje v mnoha ohledech dopilovat a spíše krátkodobě ohromí, než aby dlouhodobě bavil. 
Life is Feudal: MMO
Life is Feudal: MMO - dojmy z hraní early accessu
Existují koncepty a herní nápady, u nichž si člověk jen posteskne a ztratí se v představách, jak moc osvěžující by bylo, kdyby se takový titul vážně podařilo vytvořit. Ale kdokoliv s trochou zkušeností s online hrami a zejména morálkou komunity v neregulovaných světech se při takovém snění usmívá jen napůl. Uvědomuje si, že strefit mechaniky do černého, vybalancovat realističnost s hratelností a ještě nějakým způsobem navést lidi, aby se chovali, jak mají, je úkol vpravdě herkulovské náročnosti.
fefront
Fe - recenze
Bohulibý projekt EA Originals po neskutečně krásné plošinovce Unravel vdechl život další charismatické skákačce, tentokrát s názvem Fe. Oba tituly se od sebe významně liší, ale najdete v nich i mnohé společné body. Tak například hlavním hrdinou je neidentifikovatelná příšerka s velkýma ušima, která je tak roztomilá, že byste ji chvílemi samou láskou sežrali.
trfront
Tomb Raider - recenze filmu
Dnes přichází do kin nový Tomb Raider, mající za úkol vymazat pachuť ze dvou postarších adaptací s Angelinou Jolie a dost možná i ze všech herních adaptací vůbec. Může se mu to ale vůbec podařit? V téhle recenzi nenajdete žádné spoilery ani nepříjemná překvapení, vlastně už proto, že nic takového se ve filmu nenachází. Příběhová kostra je vytržená ze stejnojmenné hry z roku 2013, která celou sérii restartovala. Předpokládám, že na herním webu tedy nemusím vysvětlovat, že Lara Croft už nemusí kupovat obří podprsenky a raději spoléhá na atletickou figuru a občasné craftění, když potřebuje lepší luk nebo silnější cepín. Někdo nemusí souhlasit s něžnou tvářičkou Alicie Vikander v hlavní roli, ale důležité je, že tahle herečka má všechny předpoklady, včetně těch fyzických, aby Laru uhrála a hlavně do vás zasela pocit, že byste ji třeba chtěli potkávat pravidelněji.
Gravel
Gravel – recenze
Italské studio Milestone se po několika sériích spíše simulačních závodů vrhá do bahnem zkalených vod arkád, kde se víc než popředu jezdí dveřmi napřed. Závody Gravel před vydáním slibovaly off-roadové řádění napříč různými prostředími, obohacené o vyasfaltované okruhy, a televizní show v pozadí coby hlavního tahouna kampaně. Všechno to tu sice je, ale je to doopravdy to, co hráči chtějí?

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Hardware

Novinky

Days Gone
Motorkářská zombie apokalypsa Days Gone vyjde až v roce 2019
„Days Gone, kde jsi?“ zvolaly miliony hlasů a byly náhle umlčeny, když si jejich majitelé přečetli zprávu o odložení postapokalyptického nemrtvého dobrodružství. Drsňáka Deacona a jeho do morku kostí prohnilého světa se dočkáte kdovíkdy, protože ačkoli v Sony potvrdili odklad na příští rok, přesné datum vydání z nich prozatím nevypadlo. Ale vsadil bych se, že na E3 se můžete těšit aspoň na nějaké nové záběry z hraní.
Hearthstone: The Witchwood
Hearthstone: The Witchwood dál rozšiřuje singleplayer a přináší tajemnou přesílenou kartu
Marketingový tým Blizzardu by si zasloužil pochvalu. Poslat vývojáře na cestu do strašidelného lesa ozbrojené jen kamerou po vzoru Záhady Blair Witch, nechat je mezi stromy najít celý nový datadisk k Hearthstonu  a pak si pro ně přichystat vpravdě děsuplné překvapení, to dá dohromady trailer jako víno. A činili se i samotní designéři, protože nové mechaniky rozšíření The Witchwood vypadají velice pěkně.
Warhammer: Vermintide 2
Warhammer: Vermintide 2 prodalo půl milionu kusů za necelý týden
Nemilosrdná kooperativní řež proti skavenům a Chaosu u hráčů boduje. Za vyčištění Reiklandu od nekalých živlů a démonických zplozenců nyní ve Warhammer: Vermintide 2 bojuje už půl milionu udatných reků, což je méně než týden po vydání na relativně malý titul úctyhodné číslo. Vývojáři se nyní soustředí na správné vybalancování jednotlivých postav a zároveň přicházejí s obsahem, který bude v příštích měsících následovat.
69076848-dota-2-logo-wallpapers
Dota 2 přichází s kontroverzním systémem předplatného Dota Plus
Valve nedávno odhalila svůj nový předplatitelský program pro Dota 2. Má jít o nevyhnutelnou evoluci již existujících Battle Passů, kdy přicházející Dota Plus nahradí jednorázové Majors Battle Passy kontinuální službou, která bude platícím zákazníkům pravidelně nabízet nový obsah a výhody.
V-Rally 4
Po více jak patnácti letech se vrací V-Rally, čtyřka vyjde letos v září
Stará známá V-Rally se vrací. Naposled jsme tu měli trojku v roce 2002 a teď, po více než patnácti letech, se závodní série znovu nadechne. V-Rally 4 budou mít na svědomí pánové a dámy z francouzského studia Kylotonn Racing Games (WRC 5, WRC 6, WRC 7, TT Isle of Man, Flatout 4) a prý od nich můžeme očekávat ty „nejšílenější závody“ v rámci rallye.
Scavengers
Veteráni Halo představují ambiciózní „koopetitivní“ akci Scavengers
Nestává se příliš často, aby vývojářům nestačily zavedené škatulky a zaváděli nová slova. Scavengers takovým případem ale je, a tak tu máme pojem „koopetitivní“. Alespoň tak popisují tvůrci z nového studia Midwinter Entertainment svoji prvotinu Scavengers. Ta má být intenzivním týmovým multiplayerem zasazeným do velkého, dynamického a žijícího světa plného hráčů i počítačem řízených nepřátel.
Iron Harvest
Mechové dorazili na Kickstarter. Strategie Iron Harvest láká hráče na promakanou příběhovou kampaň
Iron Harvest dělá vlny. Tahle realtimová strategie inspirovaná Company of Heroes si už stačila omotat plno fandů kolem prstu svou neobvyklou estetikou obřích mechů ve venkovském prostředí 20. let minulého století, a teď svou popularitu hodlá prakticky využít. Včera spustila Kickstarter, v němž žádá o 450 tisíc dolarů, a evidentně to byl vynikající nápad. Po jediném dni má vybráno 80 procent cílové částky.
tombraider
Lara se chystá do Mexika, podívejte se na teaser k Shadow of the Tomb Raider
Nejen, že jde dnes do kin filmový Tomb Raider, Square Enix se vytasili s překvapením v podobě teaseru na další videoherní díl Shadow of the Tomb Raider. I když je pravda, že oznámení se čekalo, důležitější fakt je, že krátké video doprovází rovnou i datum vydání, které zní 14. září 2018. A nepůjde o žádnou exkluzivitu, hra vyjde na PC, PS4 i Xbox One ve stejnou dobu.
Super Bomberman R
Starý známý Bomberman se vrací: v červnu vyjde na PC i konzole
Kdo vyrůstal v devadesátkách a nehrál s kamarády ve škole či doma Bombermana, respektive Dyna Blaster, jako by nebyl. Jednoduchá, ale ohromně návyková hratelnost funguje dodnes, jak ostatně loni předvedl zatím poslední Super Bomberman R. Ten vyšel pouze na Switch, ale už zanedlouho se dostaví i na PC a konzole.
Soul Calibur VI
Řady bojovníků v chystaném Soul Calibur VI rozšíří Geralt z Rivie
Nečekaná a nepravděpodobná, ale ve výsledku vlastně ne zase tolik překvapivá spolupráce mezi polským CD Projekt RED a japonským Bandai Namco přinese své ovoce ještě letos, při vydání bojovky Soul Calibur VI. Právě tam si totiž budete moct zahrát za Geralta, kterého byste běžně v bojových hrách hledali marně, ale podle videa níže se o zabijáka monster z Rivie rozhodně nemusíme bát.

Videa

playe
LongPlay - Hitman #4: v Coloradu budem krávy pást
Chlapci se v Bangkoku minule neflákali a stihli toho docela hodně. Tentokrát přichází na řadu Colorado, jedna z nejtěžších misí v celé hře. Třeba i proto, že tentokrát je potřeba zneškodnit rovnou čtyři cíle, nejen jednoho či dva. To, společně s často ujetými pravidly z Hitman Roulette, bude jistě parádním receptem pro katastrofu.
jizdni
Hořící pneumatiky, Rudá planeta i spokojené farmaření - tento týden má mnoho tváří
Tenhle týden možná neobsahuje velká jména, ale rozhodně v něm není nouze o zajímavé hry. Ostatně, podívejte se na video, které pro vás sestříhal a namluvil Honza Vondrášek. Čeká vás třeba návrat skvělých závodů Burnout Paradise, budovatelské strategie z Marsu a nebo hodně zajímavý experiment The Council. Nejde ale o jediné tituly, přesvědčte se.
playe
GamesPlay – hrajeme kooperativní akci Hunt: Showdown
Crytek si se svou nejnovější hrou dává docela načas. Hunt: Showdown prošel několika uzavřenými alfami a nyní je k vyzkoušení na Steamu v rámci early accessu. Kombinaci lovu ozubených monster s lovem ostatních hráčů v nehostinných mokřadech vám dnes předvede vážený host David Ryneš, odborný komentář zajistí naše redakční stálice Adam.
fc_366
Fight Club #366: Schrödingerův šnek
Po Kingdom Come přišlo Into the Breach. Některé členy redakce umí letos hry chytnout a opravdu dlouho nepustit, a to máme teprve půlku března. Into the Breach je nenápadná šedá myš, se kterou se jistě znovu setkáme na konci roku v nejedné kategorii Hra roku 2018. A právě Into the Breach bude jedním z témat aktuálního, už 366. podcastu Fight Club. 
gamesplay_chuchel
GamesPlay – hrajeme českou adventuru Chuchel
Na Chuchelu (Chuchelovi? Chuchlovi? Chuchlu?) nás baví spousta věcí v čele s vizuálem a zvuky. Stejně tak je zábavné sledovat, jak se zahraniční kolegové snaží tenhle nový unikátní kousek vyslovit. S tím my si hlavu zase tolik nelámeme, a tak se na čerstvě vydaný Čučl podíváme v dnešním GamesPlayi sami.
retro_startopia
Retro GamesPlay – hrajeme sci-fi strategii Startopia
V roce 2001 vyšla třetí Civilizace, první Black & White, Advance Wars, datadisk pro Red Alert 2 nebo třeba Empire Earth. Není divu, že pod tíhou takových strategických těžkých vah relativně malá a nenápadná, byť nesmírně sympatická hvězdná strategie Startopia trochu zapadla. Nebo bychom spíš měli mluvit o vesmírném manažerském tycoonu?

Nejnovější články