World of Tanks zdraví tuzemské hráče - dočkají se československých tanků Škoda a plzeňské mapy
zdroj: tisková zpráva

World of Tanks zdraví tuzemské hráče - dočkají se československých tanků Škoda a plzeňské mapy

7. 8. 2015 11:38 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Netuším, jak silné bylo, potažmo jestli vůbec nějaké bylo, volání po české stopě ve World of Tanks. Předpokládám ovšem, že pravidelní i občasní hráči nesmírně populární tankové onlineovky budou rádi, že se v průběhu podzimu objeví ve World of Tanks nejenom série československých tanků, ale též tuzemská mapa. Krom jiného...

První ze série celkem 11 lehkých a středních tanků (nejenom) značky Škoda se v nabídce World of Tanks objeví v průběhu podzimu. Třída československých tanků, až bude ve hře k dispozici kompletní, obsáhne modely před i poválečné a v nabídce nebude chybět ani kuriózní koncept dělostřeleckého tanku zvaný Kolohousenka, potažmo modely tanků, které existovaly pouze na papíře.

Československé stroje patří mezi lehké a středně těžké tanky, což odpovídá charakteru reálných předloh. Vhodné tedy budou zejména pro hráče s agilním herním stylem, kteří jsou zvyklí soupeře umanévrovat.

World of Tanks zdroj: tisková zpráva

Společně s československými tanky se ve hře objeví i tuzemská mapa, která se jako vůbec první ve hře soustředí hlavně na souboje mezi budovami (troskami budov) a uvnitř budov. Tvůrci styl hratelnosti na československé mapě přirovnávají ke klasickým Deathmatchům z Unrealu a Quaka. Jak se můžete sami podívat na obrázcích a videu, mapa je zasazena do idealizované podoby strojírenského závodu Škoda v Plzni a jeho okolí, zničeném spojeneckým bombardováním.

zdroj: Archiv

Tvůrci z Wargaming.net však na Gamescomu neudělali radost jenom hráčům v Česku a na Slovensku. Společně s plzeňskou mapou do hry v blíže neurčeném termínu přidají i berlínskou mapu z konce 2. Světové a jednu mapu polskou.

Ještě do konce srpna by se ve hře měla objevit též třída experimentálních těžkých tanků z Japonska, které ve skutečnosti nikdy do boje nevyjely. Většina z nich vlastně nikdy nevznikla a zůstaly po nich pouze plány, které v rámci svého dědictví bedlivě strážila nejmenovaná rodina. Tvůrci sní několik měsíců vyjednávali, aby se k plánům vůbec dostali, což zřejmě nebylo ani trošku levné.

World of Tanks zdroj: tisková zpráva

Na zničující palebnou sílu, obrovskou výdrž a mizernou manévrovatelnost těžkých JPN tanků se podívejte na záběrech videa, které dále anoncuje plánované přidání dalších německých tanků a nový fyzikální model tanků, aby jejich řízení a střety byly zábavnější, mírně arkádovější, ale pořád rámcově respektující vlastnosti reálných předloh.

Všechny uvedené změny a novinky samozřejmě nejsou výsledkem impulzivního rozhodnutí. Výroba nového tanku, natož cele třídy, trvá několik měsíců, což platí též o mapách. V tomto ohledu lze zmínit plány tvůrců zakomponovat do hry stroje z evropských zemí, které nepatří mezi tankové velmoci. Třeba Švédsko, Maďarsko a tak dále. Cílem je diverzifikovat celkovou nabídku a učinit ji na první pohled zajímavější, o což se snad postarají i naše tuzemské tanky.

World of Tanks zdroj: tisková zpráva

World of Tanks a další free to play hry můžete hrát zdarma na Freegames.cz

Nejnovější články