Válečné drama 11-11: Memories Retold bude mít charitativní DLC
zdroj: tisková zpráva

Válečné drama 11-11: Memories Retold bude mít charitativní DLC

16. 10. 2018 12:04 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Rozpohybované olejomalby v pozoruhodné adventuře 11-11: Memories Retold vám odvypráví srdceryvné příběhy první světové války již za pár týdnů. V den vydání hry bude rovnou dostupné obsahově nespecifikované DLC, jehož koupí přispějete na charitu War Child, která se stará o děti a mladistvé zasažené dnešními válečnými konflikty.

Cílem projektu 11-11: Memories Retold, a tedy i jeho tvůrců ze studií Aardman a DigixArt je zobrazit nelítostný válečný konflikt z pohledu obyčejných lidí, kteří do něj byli zataženi z různých důvodů. Nebudete v něm bojovat, nedozvíte se ani moc o samotné válce, ale odhalíte příběhy dvou osob, které našly nepravděpodobné přátelství.

Hra vám poskytne pohled na věc ze strany kanadského fotografa Harryho Lamberta (Elijah Wood), který se z nudy vydává za dobrodružstvím. Ale uzřete i pohled z druhé strany barikády skrz německého inženýra Kurta (Sebastian Koch), který se do války vydává hledat svého ztraceného syna. Tito dva pánové uzavřou přátelství, které se v průběhu příběhu vyvíjí, ale i zdrojem problémů.

Tvůrci v rozhovoru pro WCCFtech uvedli, že vás čeká několik rozhodnutí, která ovlivní události v příběhu, ale hlavně pohled hlavních postav na tento vývoj. V každém případě byste měli pocítit výčitky, které by se měli zasloužit o vaši touhu znovu odehrát celou hru a zjistit, co se mohlo udát jinak.

Své výčitky ale snadno zaženete koupí DLC. Určitá část z prodejů dodatku totiž půjde na výše zmíněnou charitu, se kterou tvůrci úzce spolupracují. 11-11: Memories Retold totiž staví na skutečných příbězích skutečných dětských obětí válečných konfliktů. Kromě hlavního příběhu můžete pomocí sběratelských předmětů objevovat další střípky spojené s první světovou válkou.

I když se pohybujete v historickém konfliktu, zažijete skutečné události a na hře spolupracují britští a němečtí historici, hlavní porce informací je smyšlená. Vývojáři podávají svůj vlastní smyšlený příběh v existujících kulisách, což mu jistě neubere na uvěřitelnosti.

Je zřejmé, že nás čeká něco unikátního. Nejen ve smyslu výtvarného stylu, který je opravdu nevídaný, ale i po narativní stránce, od které očekávejte neveselé drama narážející na lidskost a nelidskost. 11-11: Memories Retold vyjde 9. listopadu na Steamu, PlayStation 4 a Xbox One spolu s prvním DLC. Tvůrci již uvažují o pokračování.

Nejnovější články