V kyberpunkové strategii Re-Legion si tvoříte legii z občanů slepě věřících vašemu kultu
zdroj: tisková zpráva

V kyberpunkové strategii Re-Legion si tvoříte legii z občanů slepě věřících vašemu kultu

15. 1. 2018 14:56 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

O uplynulém víkendu se v texaském San Antoniu uskutečnil další ročník výstavy PAX South, kde měla mezi ostatními svůj stánek i společnost 1C. Ta zde prezentovala vikinské RTS Ancestors Legacy, které si již dříve vyzkoušel Vašek v Polsku, Deep Sky Derelicts, které jsem si pro změnu vyzkoušel já v předběžném přístupu a béžovou hru Haimrik, kterou jsme poprvé viděli na Gamescomu. Vedle nich došlo ještě k oznámení úplně nové hry – cyberpunkové RTS Re-Ligion s docela zajímavým námětem.

Představte si, že žijete v kyberpunkové budoucnosti v roce 2083. Jak už to tak v těchto alternativních realitách bývá, propast mezi těmi, kteří se mají dobře a těmi, co strádají, se zdá být nekonečná. Rovněž těch nahoře je několikanásobně méně než těch, kteří třou bídu s nouzí. Přitom, kdyby se ti nahoře podělili, mohli by se mít všichni stejně dobře…

Ale tak to nefunguje. A jako jeden z mnoha nevyvolených se jednoho dne rozhodnete, že takhle to dál nejde. Sepíšete základní body svého přesvědčení, založíte novou sektu a začnete do ní přivádět ovečky hezky jednu po druhé.

Re-Ligion zdroj: tisková zpráva

Svým rozhodným slovem, vůdčí osobností a odpověďmi na všechno, co trápí prostý lid nesouhlasící s aktuálním režimem, přivábíte běžné občany velkoměsta do svých řad, kde z nich záhy vybudujete mocnou armádu. Najednou už nemusejí tišit svou duši uklidňujícími drogami nebo se topit v alkoholu. Jsou totiž v komunitě osob, které s nimi sdílejí nadšení pro revoluci.

Ale jak už to tak u zmanipulovaných davů a jejich vůdců bývá, s mocí roste chuť. Ta se projevuje na poblouzněné mysli, která nehodlá trpět ty, kteří nesdílí vaše přesvědčení. Rázem jste jedna velká legie pochodující městem s vlastní vírou, která znamená smrt pro všechny nevěřící.

Zatím bohužel není publikované žádné video, které by nám o hře udělalo konkrétnější obrázek, ale sólista kráčející ulicí a konvertující prosťáčky na své vlastní kultisty, zní docela lákavě. Re-Ligion by měla vyjít ve druhém kvartále letošního roku na PC a vedle singleplayeru nabídne i multiplayer.

Nejnovější články