Tvůrci Giana Sisters chystají bláznivou co-op akci Ravensdale
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Giana Sisters chystají bláznivou co-op akci Ravensdale

3. 6. 2013 10:55 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Když se spojí záměr udělat pohádkově steampunkové akční RPG s prosíky komunity, abyste do své plošinovky udělali kooperativní multiplayer, což se ale nakonec ukáže jako nemožné, tak z toho vzejde Ravensdale. Ne však automaticky, protože k tomu potřebujete následující ingredience: vývojáře z týmu Black Forest Games, výbornou plošinovku Giana Sisters: Twisted Dreams, dlouholetou snahu udělat bláznivé steampunkové akční RPG (že by tohle byl původní plán tvůrců?), nezájem vydavatelů o koncept bláznivého steampunkového akční RPG, úspěch výborné plošinovky Giana Sisters, a to bude asi tak všechno.

Ravensdale je odpovědí tvůrců Giana Sisters na prosíky fanoušků, že chtějí ve hře kooperaci. Zkoušeli to, ale nefungovalo to. Myšlenka na multiplayer se jim však zasekla v hlavě a realizovat by ji chtěli skrze menší stažitelnou hru jménem Ravensdale, která plošinovku připomíná přinejmenším 2D perspektivou, ale jinak by chtěla nabídnout tu nejbláznivější kooperativní hratelnost pod sluncem. Jo a bude to prý střílečka!

Takže tu máme 2D střílečku či akci orientovanou na kooperaci až pro čtyři hráče, kteří se budou prosekávat městem schvácené chaosem útočících armád, jak si můžete povšimnout na obrázku někde okolo. Black Forest Games budou zjevně sázet na bláznivost a potřeštěnost, ať už jde o design a funkce zbraní, brnění a upgradů, nebo o samotné město a akční hratelnost obecně.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Zatím však mají tvůrci hlavy až po krk ponořené ve fázi tvorby prototypů – zkoušejí všemožné herní funkce a koncepty, z čehož hodlají destilovat finální koncept a s ním v horizontu cca dvou měsíců vylezou na Kickstarter, kde po vás budou chtít svou hru zaplatit. Po dobře odvedené práci na Giana Sisters to snad budou mít jednodušší. Uvidíme. Dění okolo hry můžete sledovat na blogu.

Nejnovější články