Předplatitelé Xboxu zamíří do první světové, PlayStation sází na japonské gangy
zdroj: tisková zpráva

Předplatitelé Xboxu zamíří do první světové, PlayStation sází na japonské gangy

1. 11. 2018 14:26 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Kdo si předplácí jednu z konzolových služeb, PlayStation Plus u Sony nebo Games with Gold na Xboxu, ten může každý měsíc počítat s dávkou her „zdarma“. A listopad na téhle pěkné tradici nic nezmění. Největší hrou v nabídce je určitě Battlefield 1 – střílečky z první světové války se dočkají příznivci Microsoftu.

Kromě Battlefieldu na Xboxu dostanete ještě krásnou závodní záležitost Race the Sun, kde strašlivou rychlostí svištíte snovou krajinou a snažíte se udržet svůj kluzák ve slunečním světle, které vás nabíjí. V recenzi Ondřeje Šváry si tenhle „báječný trenažér reakcí“ odnesl slušnou sedmičku.

Čtveřici her doplňují dva tituly, které si kromě Xboxu One můžete zahrát i na starší třistašedesátce. Je tu úplně první Assassin’s Creed, takže pokud vás trápí nostalgie nebo jste třeba jedničku nikdy nehráli, je tohle skvělá šance, jak si prohlédnout ty opravdové asasíny a templáře.

Druhou retro hrou na holení je pak Dante’s Inferno, z něhož jsem osobně odehrál jen úplný úvod, ale i tak vám ho můžu doporučit. Milý Dante v jedné z prvních scén sebere kosu Smrti. Ano, samotné Smrti, která sice NEMLUVÍ VELKÝMI PÍSMENY, ale je o to strašidelnější a mocnější. Její zemědělský nástroj se vám při výpravě do pekel bude velice hodit.

zdroj: Archiv

A teď k sousedům na PlayStationu. Místnímu výběru dominuje Yakuza Kiwami, kde okusíte život opravdového japonského gangstera. A pokud tíhnete spíš k bouchačkám než bojovým uměním, mohli byste ocenit Bulletstorm: Full Clip Edition, kde si zastřílíte do sytosti.

Osobně můžu doporučit další titul, Jackbox Party Pack 2, což je kolekce párty her ideálních pro přátelské sešlosti. Děláte si jeden z druhého srandu, snažíte se kreativně vymyslet matoucí odpovědi do „milionářských“ otázek atd. Něco přibližně podobného by mohla poskytnout kolekce Arkedo Series se svými hrami Jump!, Swap! a Pixel!. Oba výběry jsou na PS3.

Výběr uzavírají dvě hry pro Vitu, které jsou ovšem kompatibilní s PlayStationem 4: Burly Men at Sea a Roundabout. První jmenovaná je „příběh rybářů, kteří vyráží za dobrodružstvím“, ta druhá vás posadí za volant šílené, neustále rotující limuzíny.

zdroj: Archiv

O další rotaci her v obou placených programech si povíme zase příští měsíc.

Nejnovější články