Lichtspeer oživí prastaré germánské legendy o mroži a vikinském tučňákovi
zdroj: tisková zpráva

Lichtspeer oživí prastaré germánské legendy o mroži a vikinském tučňákovi

11. 8. 2016 17:35 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Kam Far Cry 3: Blood Dragon odvážně vkročil, tam ujetá polská akce Lichtspeer vpadne s extatickým hulákáním a stihne během toho třikrát upadnout, vstát a tvářit se, že je vše v pořádku. Lichtspeer se velmi obtížně popisuje bez trochy požitého LSD, ale řekněme, že jde o 2D akci, která využívá jako hlavní složku hratelnosti metání kopí balistickou křivkou a k tomu přidává obrovskou proci absurdního humoru v barevné paletě akčních filmů z 80. let. Jak jinak byste popsali hru, v níž se zhostíte role Germonauta a vydáte se do „prastaré germánské budoucnosti,“ v níž čelíte třeba Das Mrož nebo Hipsterskému ledovému obrovi proto, abyste se zalíbili bohům světla (Lichtgods)?

Když se podíváte na trailer, vzpamatujete se, případně polknete prášek proti epileptickým záchvatům a oprostíte se od střelené stylizace, uvidíte trochu jasněji základní pilíře hry. Základní zbraní je světelné kopí Lichspeer, kterým likvidujete všechny nepřátele a může mít několik podob, podle toho, jakou si zrovna odemknete. Klíčové je, že kopím hážete, takže je třeba protivníky zlikvidovat ještě předtím, než k vám přijdou. Případně přiletí jako v případě Pegasopsí zombie.

Jelikož tvůrci hovoří o tom, že součástí hry bude i Rage Quit mód, máte jistotu, že Lichtspeer bude i pořádně těžká, tedy minimálně v tomto módu, ale zdá se, že i v normální hře stačí jedna dostatečně odhodlaná ryba a vaše cesta Leitchmeistera končí. K tomu bude samozřejmě hrát i odpovídající elektronická vesmírně pochodová válečná hudba. Hra vyjde v září na PC, PS4 a PS Vita a to, zda je v ní něco víc, než jen nepříčetný humor a ujetá stylizace, poznáme na letošním Gamescomu, kam ji tvůrci z Lichthund přivezou.

zdroj: Archiv

Nejnovější články