Krásná akční adventura The Swords of Ditto nabízí všechno: šermování, kouzlení, kooperaci i hádanky
zdroj: tisková zpráva

Krásná akční adventura The Swords of Ditto nabízí všechno: šermování, kouzlení, kooperaci i hádanky

29. 6. 2017 15:46 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

U některých her je shánění pěkných, nerozmazaných screenshotů, co ale zároveň nejsou postprodukčně vyumělkované, opravdové peklo. The Swords of Ditto je přesně opačný případ. Každý obrázek z téhle půvabné akční adventury by se dal hned vytisknout a zarámovat. A co je ještě důležitější: všechno to šermování a kouzlení vypadá famózně i v pohybu. Připočtěte si k tomu dvoučlennou kooperaci spolu s dynastickou roguelike hratelností inspirovanou vynikající Rogue Legacy a zjistíte, že vydavatelé Devolver Digital si na příští rok připravili další extrémně zajímavý titul.

Vývojáři ze studia onebitbeyond si pro vaše potěšení připravili hned dvě videa. Prvním z nich je trailer naznačující, jak bude fungovat systém progrese. Pohádková říše je ohrožena zlou čarodějnicí Mormo, na jejíž porážku si pochopitelně brousí zuby lecjací mocní hrdinové. Ti se pyšně vydají do boje proti přesile, v němž téměř určitě bídně zhynou. Jejich činy ovšem ovlivní celý svět. Umřeli hned na začátku své pouti? Nebo stačili zlé ježibabě před natáhnutím bačkor pořádně zkřížit plány?

To a další faktory určí, s jakými problémy se bude potýkat příští generace reků a gerojů. Čekat je může idylická zemička, nebo také království na pokraji zničení. Na vašich předchozích životech bude rovněž záležet, s jakými předměty se potkáte, a dokonce prý bude možné narazit na své vlastní mrtvé tělo a shrábnout z něj staré, zasmrádlé vybavení. Hrdinství vám sice zaručí pěknou sochu, ale že by vás ctnostně poslali na onen svět spolu s vašimi zbraněmi, to nehrozí. Ostatně zde existuje precedens vytvořený samotným Aragornem ve filmové adaptaci Pána prstenů. Budoucí král Gondoru chudáka Boromira naložil do člunu až poté, co mu šlohnul chrániče.

zdroj: Archiv

Druhé, dvanáctiminutové video se chlubí hratelností. A myslím, že má být nač pyšné. Ukázka předvádí první kroky dvojice postav, z nichž každou ovládá jiný hráč. Úplný začátek je plný rozkošných tlustých ptáčků, idylické hudby a bezpečných prostor vesnice, ale po chvíli se strhne pořádná mela. Kamarádi čistí podzemí za podzemím, otvírají truhly, řeší environmentální hádanky a získávají lepší vybavení. Když jednomu z nich dojde zdraví, ten druhý ho láskyplně obejme a podělí se s ním o své zbývající životy. A cesta pokračuje dál.

zdroj: Archiv

Co k tomu dodat? The Swords of Ditto vypadá graficky výtečně, prezentuje se svižnou hratelností, koncept světa měnícího se v závislosti na vašich činech zní taky přitažlivě. A to jsem se ještě ani nezmínil o vtipně epických schopnostech, například elpíčkovém vrhacím disku nebo obří noze dupající na nepřátele v tiché poctě Terrymu Gilliamovi. Milovníky temných a vážných světů by možná mohla odradit dost drastická dávka dětinské roztomilosti, ale tuzí bossové by vám nakonec mohli připomenout Lordran víc, než by se vám líbilo.

Jeden strašný bubák se však v almaře přece jen schovává. Je jím datum vydání, které je odhadováno na rané měsíce roku 2018. Trpělivost, dobrodruzi! Až nadejde čas, budete si The Swords of Ditto moci pořídit na PlayStation 4 nebo na PC skrz Steam či GOG.

Nejnovější články