Jedním ze startovních titulů pro Oculus Quest bude Beat Saber
zdroj: tisková zpráva

Jedním ze startovních titulů pro Oculus Quest bude Beat Saber

19. 3. 2019 10:19 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Současná generace headsetů pro virtuální realitu má své mouchy. Potřebujete k nim pořádně výkonné PC nebo konzoli, a aby všechno plynule fungovalo, tak i velké množství kabelů, které se vám v zápalu hraní můžou nepříjemně plést do cesty. Zvlášť když hrajete něco dynamičtějšího, jako je kupříkladu rytmický Beat Saber. O tenhle problém se ale podle všeho postará Oculus Quest.

Nadcházející generace virtuální reality zahazuje kabely i nutnost výkonného externího hardware. Verze, kterou Facebook momentálně prezentuje na Game Developers Conference v San Franciscu, nepotřebuje k hraní nic jiného než headset a dva ovladače. Pokrok nezastavíte!

Samozřejmě se nevyhnete dlouhému nabíjení, na druhou stranu je prý obraz i pohyb dostatečně plynulý, aby byl zážitek komfortní a kabely tak nebudou chybět snad nikomu.

zdroj: Archiv

Oculus Quest půjde do obchodů ještě během jara, v Americe budou ceny startovat na 399 dolarech, což je v přepočtu na naše 9 000 korun. Výsledný produkt u nás může být dražší, ale pořád vyjde zřejmě levněji než třeba kombinace PlayStation Pro a VR. Nebo Oculus Rift a k tomu nabušený počítač, který zvládne dvakrát vykreslovat dostatečně plynulý obraz.

Jedním ze startovních titulů pro Oculus Quest pak bude česko-slovenský Beat Saber, ve kterém absenci kabelů rozhodně oceníte, jak jsme si mimo jiné vyzkoušeli i na vlastní kůži u nás v redakci. Rytmické taneční hry se dosud prodalo přes milion kusů, což z ní činí nejprodávanější titul pro virtuální realitu, a krátce byla dokonce nejlépe hodnocenou hrou vůbec na Steamu. 

Nejnovější články