GamesPlay – Universe Sandbox² s Jiřím Grygarem
zdroj: Vlastní foto autora

GamesPlay – Universe Sandbox² s Jiřím Grygarem

24. 3. 2018 14:48 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Co se stane, když vybuchne hvězda? Jak vypadá srážka dvou galaxií? Mohla by Země kroužit kolem černé díry? Tyto a mnoho dalších otázek klade Universe Sandbox², ale jestli vám poskytne skutečně realistické odpovědi, to musí rozseknout jedině nějaký astrofyzik. V redakčním kruhu rodinném naštěstí jednoho takového máme...

Před necelými třemi lety jsme Jiřího Grygara uvítali u speciálního gamesplaye hry Elite: Dangerous a záplava pozitivních ohlasů nás samozřejmě inspirovala k tomu, vyhlížet další příležitost, kdy veterána tuzemské astronomie a astrofyziky opět pozvat.

Ta příležitost nastává shodou okolností týden po 82. narozeninách, které Jiří Grygar oslavil na premiéře dokumentu nesoucího jeho jméno. Pokud jste se s prací předního popularizátora vědy zatím nesetkali, trailer vám napoví:

V našem studiu pak Jiří Grygar zasedne se svým synem Lukášem a ponoří se do širokého spektra možností hry Universe Sandbox ², která se pokouší modelovat složité vesmírné procesy na monitorech domácích počítačů. Jak moc se jí to daří i nedaří, to už se dozvíte v živém přenosu v sobotu 24. března od 18:00.

zdroj: Archiv

Vysílání poběží na našem YouTube kanálu a v chatu budete moci pokládat otázky související jak s hrou, tak s tématy, kterými se Jiří Grygar celý život zabývá.

Nejnovější články