FIFA Street se vrací do FIFA 20, čekejte i nové penalty a přímáky
zdroj: tisková zpráva

FIFA Street se vrací do FIFA 20, čekejte i nové penalty a přímáky

8. 6. 2019 22:09 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

AKTUALIZACE: V původní zprávě jsme se dozvěděli, že FIFA 20 přinese pouliční fotbalový mód Volta připomínající sérii FIFA Street. Konference EA Play nám nadále prozradila zářijové datum vydání a vyjasnila některé nové mechaniky, například zcela přepracované penalty a přímé kopy.

Nejprve datum vydání. To bylo stanoveno na 27. září, takže přibližně ve stejné době jako předchozí díly série. Tady není příliš co k vidění.

Zato pokud vás zajímají nové mechaniky, už pulte bulvy. Zvlášť pokud vám nevyhovovaly penalty a přímáky v minulém ročníku. Novinkou je totiž zaměřovač jak v nějaké střílečce, který vám pomůže mířit přesně tam, kam chcete.

U penalt je to celkem jednoznačné, u přímáků navíc ještě musíte pravou páčkou (na gamepadu) stanovit rotaci balónu. V ukázce je vidět, jak silný efekt to má: Zaměřovač může být úplně mimo bránu, ale míč při správné falši stejně zapluje do sítě.

Další informace, které vývojáři na EA Play probírali, jsme znali už z dřívějška. Odkážu vás tedy na nedávný článek, ve kterém shrnuju, proč by letošní FIFA měla být o chlup realističtější.

PŮVODNÍ ZPRÁVA: Věděli jsme, že FIFA 20 bude mít v záloze nějaké trumfy, kterými se odliší od předchozích ročníků, a právě teď, ještě před samotným E3 přenosem, se ukázal minimálně jeden z nich. Fandové už roky volají po návratu série FIFA Street, kde si místo na stadionech kopete někde na ulici – a nový mód Volta by měl nabídnout právě takový festival parádiček v malém počtu hráčů.

Ještě než si pustíte trailer, slovo varování: kvůli smrtící kombinaci invazivní muziky a blikajících světýlek mám dojem, že se mi rozskočí hlava, takže sledujte jen na vlastní nebezpečí.

zdroj: Archiv

Drsné, že? Ale teď se pojďme ponořit do toho, co nás vlastně opravdu čeká. Volta do značné míry připomíná mód Threes, se kterým se vytasilo nové NHL a v němž můžete bruslit na rybníku v babiččině mikině a s hlavou oblíbeného maskota. Tady si zkrátka vytvoříte avatara, vyběhnete do jedné z mnoha světových arén a jdete dělat blbiny.

Hrát se bude v různých počtech hráčů – je tu mód 3v3 s brankáři i bez nich, to samé 4v4, pak i 5v5 a profesionální futsal. Některé arény budou mít stěny, v jiných se hraje normálně na lajny, takže herní zážitek se bude v závislosti na lokalitě trochu lišit.

FIFA 20 zdroj: tisková zpráva

Voltu můžete hrát v singleplayeru i v multiplayeru, a co je zajímavé, váže se na ni nová příběhová kampaň. Tentokrát tedy bez předem vytvořeného hrdiny typu Alexe Huntera, ale s vaším vlastním avatarem, který se vydává vstříc slávě – samozřejmě vyšňořený přesně tak, jak chcete, a to si pište, že si EA nechá za ty nejlákavější ohozy tučně zaplatit.

Víc se nám toho určitě odhalí už za chvíli na streamu EA, který budeme živě komentovat, tak se k nám na YouTube nezapomeňte připojit.

Nejnovější články